Lupta de la "Astra" Piteşti continuă

Cristina Alexandru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 martie 2008

Lupta de la "Astra" Piteşti continuă

Nicolae Tănase, directorul general al societăţii "Astra" Piteşti, ne-a declarat că litigiul referitor la transferul acţiunilor din cadrul PAS către acţionarii PAS este în curs de rezolvare la instanţele jude­cătoreşti.

"Dând curs cererilor şi sesizărilor repetate formulate de persoanele păgubite şi având în vedere şi articolul publicat în ziarul Bursa (nr. 32 din 15 - 17 februarie 2008), la rândul său, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a blocat de la tranzacţionare în două rânduri, pe perioade de câte două săptămâni, cele 344.849 de acţiuni în cauză. Ultima blocare de la tranzacţionare a fost dispusă prin ordonanţa CNVM nr. 114 / 28.02.2008, începând cu 1 martie 2008", ne-a declarat domnul Tănase. În acest moment însă, titlurile apar ca "tranzacţionabile" pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti.

Domnia sa ne-a mai menţionat că societatea "Astra" Piteşti a formulat o sesizare penală la DNA Bucureşti împotriva lui Florea Adrian (fost preşedinte al consiliului de administraţie, fost preşedintele PAS şi, respectiv, director general al "Astra" în 2006), Găvan Nicolae Florea (preşedinte de sindicat în 2006), Oţelea Constantin (membru al consiliului de administratie în 2006) şi a funcţionarului de la Depozitarul Central care a operat transferul acţiunilor din contul Asociatiei Astra PAS către membrii săi, solicitând efectuarea de cercetări pentru fals, uz de fals, fals în declaraţii şi săvârşirea de abuz în serviciu contra intereselor personale.

Reclamanţii păgubiţi, Dobrescu Marian, Dobre Sevastian, Dobrea Ioan şi Tănase Marinescu Nicolae, au cerut Judecătoriei Piteşti instituirea sechestrului judiciar asigurator pe cele 344.849 acţiuni însuşite de Florea Adrian, Găvan Florea Nicolae şi alţii, după cum ne-a precizat domnul Tănase.

Pe de altă parte, Florea Adrian susţine că există o serie de hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile prin care se dispune că reclamanţii de la "Astra" nu sunt membri ai asociaţiei salariale şi, deci, nu pot participa la împărţirea acestor acţiuni şi nici nu pot contesta decizia de distribuire a acestora. Domnul Florea mai susţine că grupul reprezentat de Tănase Nicolae nu a depus la Depozitarul Central niciun document din care să rezulte că sunt membri ai asociaţiei: "Ei sunt doar creditori ai PAS-ului, nimic mai mult. Domnul Tănase nu avea cum să fie membru al asociaţiei pentru că a fost angajat ulterior actului de privatizare".

"Datorită susţinerii unor persoane influente de la Tribunalul Comercial Argeş şi judecătorul delegat la Oficiul Registrului Comerţului Argeş, Poliţie şi Parchet, aceste persoane sunt administratori în mod fraudulos", ne-a mai declarat domnul Florea.

Avocaţii domnului Florea susţin că pot demonstra cu acte orice declaraţie a clientului lor. Referitor la blocarea acţiunilor de către CNVM, avocaţii ne-au menţionat că domnul Florea nu intentionează în momentul de faţă să le vândă.

Războiul instanţelor

În stabilirea calităţii de salariaţi a celor din grupul reprezentat de domnul Nicolae Tănase au fost implicate o serie de dosare.

Dosar 4778/208/2006, depus la judecătoria Piteşti, are sentinţa civilă 7117/12.12.2007, prin care se constată lipsa calităţii de salariaţi a domnului Tănase şi a asociaţilor domniei sale şi, respectiv, nulitatea hotărârii AGA din 26.03.2006 (organizată de domnia sa). Sentinţa civilă 7117/12.12.2007 este, potrivit datelor oficiale, cu drept de recurs.

"Sentinţa poate fi contestată, de aceea a fost atacată cu recurs la instanţa superioară, respectiv la Tribunalul Argeş, unde s-a format dosarul nr. 480/109/2008 care are primul termen de judecată la 20.03.2008", ne-a declarat domnul Tănase.

Sentinţei civile 7117/12.12.2007 îi este suspendată provizoriu executarea prin sentinţa dată în dosarul 689/109/2008 al Tribunalului Argeş, Secţia Civilă.

Avocaţii domnului Florea Adrian susţin însă: "Faptul că sentinţa civilă nr. 7117/12.12.2007 are executarea (sau efectele) suspendată nu are nicio relevanţă atâta vreme cât se declarase recurs împotriva sa".

Domnul Tănase ne-a mai declarat că pe rol este şi dosarul 1087/280/2008 prin care li se admite calitatea de acţionari şi se numeşte prin tragere la sorţi lichidatorul Asociaţiei Astra PAS, iar sentinţa are drept de recurs.

"Arătăm că în calitate de reprezentanţi ai Asociaţiei Astra PAS am

declarat recurs în termenul legal. Puteţi observa că nicăieri în dispozitivul încheierii citate mai sus nu se spune că se admite calitatea de acţionari a

domnului Tănase şi a asociaţilor acestuia", ne-au mai declarat avocaţii domnului Florea. Aceştia au adăugat că dosarul 1087 a fost judecat de instanţă de la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor din cadrul Judecătoriei Piteşti: "Instanţa care judecă la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor nu se poate pronunţa decât cu privire la o asociaţie sau fundaţie, nicidecum cu privire la o societate comercială sau la acţionarii acesteia".

Florea Adrian ne-a declarat: "Instanţa de judecată s-a mai pronunţat definitiv şi irevocabil asupra faptului că Tănase Nicolae şi asociaţii acestuia nu sunt membri şi reprezentanţi ai Asociaţiei Astra PAS (Dosar nr. 13587/280/2006 al Judecătoriei Piteşti, decizia 901 din 10 iunie 2007). În baza acestei hotărâri definitive şi irevocabile, am înscris structura acţionariatului la Depozitarul Central."

În concluzie, suntem in miezul unei încleştări care se va clarifica odată cu sentinţa finală.

Nicolae Tănase, director general al societăţii "Astra" Piteşti i-a acuzat pe acţionarii Florea Adrian şi Găvan Florea Nicolae că au înscris în mod fraudulos distribuţia acţiunilor "Astra" Pitesti (simbol ASTR pe piata Rasdaq) la Depozitarul Central.

Domnul Tănase susţine în notificarile trimise de către CNVM şi Depozitarul Central, că Florea Adrian şi-a însuşit fraudulos 78% din acţiunile Astra Pitesti (simbol ASTR) prin hotararea AGA din 28 martie 2006.

Depozitarul Central este acuzat de abuz şi neglijenţă în distribuţia acţiunilor către membrii asociaţiei de către reprezentanţii asociaţiei salariale PAS Astra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb