Luptă dură în PDL, Udrea îi vrea locul lui Blaga

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Politică / 13 februarie 2013

Luptă dură în PDL, Udrea îi vrea locul lui Blaga

Elena Udrea a anunţat că va candida pentru şefia PDL împotriva lui Vasile Blaga, având susţinerea aripii conservatoare a partidului.

Principalul partid de opoziţie se pregăteşte pentru Convenţia Naţională de luna viitoare când va fi ales un nou preşedinte al PDL. Aripa conservatoare a partidului aruncă în luptă un nume greu dar în acelaşi timp surprinzător: Elena Udrea, care a anunţat în mod public că va candida pentru şefia partidului: "Candidez pentru PDL, nu împotriva cuiva, candidez pentru viitorul partidului. Sper să avem parte de o competiţie frumoasă, şi nu de o dispută. Am decis să candidez la funcţia de preşedinte al PDL pentru că eu cred că PDL are nevoie de o schimbare. (...) Cred că experienţa de luptă politică de peste opt ani de zile este suficientă pentru a garanta că pot să mă bat în continuare cu Ponta, cu Antones­cu, cu Voiculescu, aşa cum am făcut-o întotdeauna. Cred că pot să vin cu un proiect prin care să redevenim un partid care se luptă din Opoziţie cu abuzurile şi cu minciunile USL, pot să aduc un proiect cu care să revigorăm partidul". Udrea a precizat că este o decizie pe care a luat-o după ce a dis­cutat cu colegii de partid: "Sper ca moţiunea să fie semnalul pe care PDL îl aşteaptă pentru a redeveni un partid viu".

Imediat după anunţ, actualul şef al PDL a declarat că e foarte bine pentru partid că există concurenţă: "E foarte bine că Elena Udrea candidează. Vom avea competiţie în partid. Deocamdată sunt două potenţiale moţiuni. Probabil o să apară şi a treia, şi a patra. Cred că e foarte bine, pentru că partidul trebuie să stabilească direcţia de a aborda competiţia politică de anul viitor şi mai ales din 2016. Trebuie să trecem de la această gestiune de criză a partidului cu care ne confruntăm de la locale încoace şi să reconstruim partidul. Indiferent cine câştigă, partidul să rămână unit şi să-şi vadă mai departe de treabă. (...) Nimeni nu poate începe un asemenea demers de a candida la funcţia de preşedinte al partidului fără a avea încredere în propriile forţe. Lucrul ăsta e de apreciat. Din moment ce eu o să depun o altă moţiune înseamnă că eu nu o văd la conducerea partidului. Bine, nu decid eu, decide partidul. Oricine intră într-o bătălie are două variante. Eu cred că voi câştiga. Dacă nu aş fi convins, nu aş participa la această competiţie". Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur consideră că aceas­tă nouă candidatură dovedeşte că partidul este puternic: "PDL are nevoie de competiţie şi de validarea unei echipe care să propună obiective ambiţioase pentru următorul ciclu electoral, de la alegerile europarlamentare, prezidenţiale din 2014, dar şi localele şi parlamentarele din 2016".

În luna ianuarie, Elena Udrea anunţa că va candida la o funcţie de conducere apreciind că formaţiunea are nevoie de "viziune" şi că Emil Boc trebuie să revină în conducerea PDL: "Este nevoie să grăbim clarificarea din interior, pentru că scena politică nu ne aşteaptă. Dacă noi nu suntem pregătiţi să intrăm în joc, rămânem pe dinafară. Nu mă gândesc să candidez la preşedinţia partidului, dar, da, mă gândesc să candidez la una din func­ţiile de conducere din partid. Îmi doresc să fiu parte a unei echipe care să construiască pentru PDL". Acum, Elena Udrea este convinsă că intrarea sa în competiţie este un mesaj pentru electoratul feminin şi nu exclude din start posibilitatea de a candida la preşedinţia ţării.

Nu au lipsit nici reacţiile din partea puterii, premierul Victor Ponta declarând că Vasile Blaga "nu mai există", iar Elena Udrea ar fi o variantă feminină a lui Traian Băsescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. toti pdlei aveau vise erotice despre ruperea usl si venirea lor la putere, acum propria sandrama se rupe.va ramane un partid cu udrea de 7% care in viitoarele elegeri va avea 1% si unul cu balaga de 10% care la alegeri va avea 5%. parol ;-) amice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb