Luptă fără menajamente pentru şefia PSD

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 19 februarie 2010

Luptă fără menajamente pentru şefia PSD

Liderul PSD Mircea Geoană, vicepreşedinţii Cris-tian Diaconescu şi Victor Ponta şi senatorul Miron Mitrea sunt social-democraţii "de vârf" care şi-au depus, ieri, candidatura pentru Congresul extraordinar al partidului ce va avea loc, sâmbătă, la Romexpo.

Termenul limită pentru depunerea candidaturii a fost ieri, ora 16.00, fapt ce pare să fi stârnit anumite nemulţumiri în partid în rândul politicienilor nehotărâţi în privinţa candidaturii, cum ar fi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Candidaţii la şefia PSD şi-au exprimat, cu acest prilej, optimismul în privinţa şanselor lor de a prelua frâiele partidului, iar acuzele şi replicile acide nu au întârziat să apară.

Mircea Geoană a declarat că şi-a depus candidatura ca să îndeplineas-că o serie de proiecte politice necesare, conform spuselor sale, atât partidului cât şi ţării. Geoană şi-a exprimat speranţa că va obţine votul de încredere la Congres.

Vicepreşedintele Cristian Diaconescu a anunţat că vrea să candideze, acuzând că modul în care este condus, în prezent, partidul este caracteristic pentru partidele mici.

La rândul său, Victor Ponta a explicat că şi-a depus candidatura pentru că partidul are nevoie de un alt viitor. "Alegătorii noştri trebuie să aibă o alternativă, trebuie să aibă un proiect pentru viitor, nu pentru trecut, nu pentru a continua ceea ce n-a mers bine", a spus Ponta.

Nu în ultimul rând, sentorul Miron Mitrea, unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai actualei conduceri, a acuzat modul în este gestionat partidul şi a apreciat că actualul Congres este "aşteptat ca spectacolul de circ al anului".

Năstase contestă termenul de depunere a candidaturii

Preşedintele Consiliului Naţional (CN) al PSD, Adrian Năstase, a contestat termenul limită (ieri, ora 16.00) de depunere a candidaturii pentru Congresul de sâmbătă şi a anunţat că este posibil să regândeas-că şi să candideze pentru şefia partidului.

Liderul CN al PSD a acuzat că termenul limită de depunere a candidaturii este nestatutar, iar conform spuselor sale, candidaturile se pot depune şi la Congres.

Astfel, Năstase i-a somat pe liderul PSD Mircea Geoană şi pe secretarul general, Liviu Dragnea, să res-pecte Statutul partidului privind participarea delegaţilor la Congresul extraordinar. Totodată, Năstase a avertizat că se va adresa Congresului cu solicitarea să nu valideze mandatele decât după ce vor fi realizate toate completările pe baza listei membrilor Consiliului Naţional.

În privinţa candidaturii sale, Năs-tase a menţionat că are mulţi susţinători şi a arătat că va reveni asupra deciziei doar dacă regulile pentru participarea la Congres vor fi corecte, iar viitorul statul al partidului va fi unul acceptabil.

Vanghelie, candidat surpriză?

Preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, Marian Vanghelie a anunţat, ieri, că ia în calcul să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Potrivit Agerpres, Marian Vanghelie a declarat: "Eu nu grăbesc. Pot să fiu o surpriză, ştiţi că în Congres se vor depune candidaturi. Pot să fac parte din surprize, nu vă place să fiu o surpriză? (...) Cred că o să-mi depun şi eu (n.r. can-didatura)".

Liderul PSD Bucureşti - organizaţie care va avea cel mai mare număr de delegaţi la Congresul de sâmbătă de la Romexpo - a reiterat că pentru funcţia de preşedinte al partidului îl va susţine pe actualul lider, Mircea Geoană.

"Încercăm să armonizăm toţi liderii din partidul nostru, să depăşim acest Congres şi să moară de ciudă Traian Băsescu că nu reuşeşte să încurce lucrurile în PSD", a încheiat Vanghelie.

"Grupul de la Cluj" lipseşte de la Congres

Social-democraţii Ioan Rus, Vasile Puşcaş şi Vasile Dâncu vor lipsi de la Congresul PSD de sâmbătă. În cadru unei conferinţe susţinute la Cluj, Ioan Rus, a anunţat că s-a recurs la această decizie din cauza practicilor antidemocratice din partid. Rus l-a acuzat pe Geoană că a transformat partidul într-un SRL în care acţionarii vor doar să obţină profit. "Cred că, în acest moment, PSD a fost privatizat de către preşedintele partidului şi de către o ceată de < haidamaci > din jurul dânsului", a spus Rus. Ioan Rus a menţionat că îi va susţine, totuşi, pe Cristian Diaconescu şi pe Victor Ponta, doi politicieni care, conform spuselor sale, au potenţialul să modernizeze partidul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca nu se vor intelege vor fi etichetati ca "prostanaci" si va fi vai de ei; ce mai: vor fi ciuruiti. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb