Luptă în doi pentru preşedinţia USR

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 26 iunie

Luptă în doi pentru preşedinţia USR

English Version

Membrii USR vor afla astăzi care dintre cei patru candidaţi la funcţia de preşedinte al formaţiunii politice va fi viitorul şef al partidului. Ei au avut 48 de ore, începând de luni dimineaţă, de la ora 8, pentru a-şi alege favoritul, prin vot direct şi secret, pe o platformă online dedicată membrilor partidului. Din cei patru candidaţi, în pole-position pentru obţinerea funcţiei de preşedinte par să se afle Elena Lasconi, primarul oraşului Câmpulung Muscel şi deputatul Cristian Seidler, potrivit informaţiilor oferite mass-media de Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

De rezultatul de astăzi, depinde şi desemnarea candidatului USR la alegerile prezidenţială din această toamnă, candidat care ar urma să fie aprobat la Congresul USR care va avea loc sâmbătă, 29 iunie.

Cristian Seidler a declarat că îşi doreşte ca el să devină preşedinte al USR pentru a coordona campania pentru prezidenţiale pentru Elena Lasconi, pe care o consideră cea mai bună opţiune a partidului său pentru funcţia supremă de la Palatul Cotroceni.

Cristian Seidler a spus: "Din perspectiva noastră, numele prezidenţiabilului nu se va schimba. Vom stabili la Congresul din acest sfârşit de săptămână şi am convingerea că va fi Elena Lasconi. Eu cred că va fi Elena Lasconi, e o opinie larg răspândită. Astăzi nu ştiu pe nimeni care să susţină altceva".

La rândul său, Elena Lasconi a spus că va candida la alegerile prezidenţiale din partea USR doar dacă va fi susţinută în acest demers de toţi membrii respectivei formaţiuni politice. Ea a menţionat că, spre deosebire posibilii contracandidaţi de la PNL, PSD şi AUR, are câteva atuuri în plus, dintre care cele mai importante sunt empatia şi dorinţa reală de a uni poporul care în aceste clipe este dezbinat.

Elena Lasconi a punctat: "Cred că, dacă eu aş ajunge preşedintele României, aş fi preşedintele din popor, pentru popor. O să fiu mereu printre oameni şi nu doar într-o colivie de aur, ca să zic aşa. Pare că în ultimii 10 ani am avut un preşedinte permanent în concediu, care s-a îndepărtat de oameni. Eu chiar sunt din popor şi chiar am pornit de la minus infinit".

Menţionăm că, dacă niciun candidat nu va obţine 50% + 1 dintre voturi, atunci va fi organizat şi turul al doilea. Peste 25.000 de membri au drept de vot la aceste alegeri interne.

Alegerile pentru şefia USR au loc în condiţiile în care Cătălin Drulă a anunţat, după eşecul înregistrat de formaţiunea politică la alegerile din 9 iunie, că demisionează din funcţia de preşedinte.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. aveti inca un vot pt presedentie.

    tusea si junghiul !

    Clownii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb