"Mă aştept ca 2015 să fie un an cu oportunităţi de creştere"

A consemnat LOREDANA DUMITRAŞCU
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 19 ianuarie 2015

"Mă aştept ca 2015 să fie un an cu oportunităţi de creştere"

Interviu cu Ana Maria Gergely - General Manager Inform Lykos Romania

Lykos este un grup de companii care se ocupă cu producţia şi managementul documentelor şi al tranzacţiilor securizate, dezvoltat de la o tipografie înfiinţată în 1897, ca afacere de familie.

În România, Grupul Lykos este cunoscut prin două companii, care reprezintă cele două divizii principale ale grupului, Inform Lykos şi Austria Card. Cea dintâi, Inform Lykos, furnizează servicii de producţie şi distribuţie de facturi, extrase de cont şi alte documente personalizate, formulare tipizate, role din hârtie şi servicii care au la bază managementul datelor şi al documentelor.

AustriaCard, cea de-a doua divizie a Grupului, este producător de carduri inteligente (carduri bancare, de identificare sau pentru alte aplicaţii comerciale).

Grupul Lykos este prezent în toate ţările Europei Centrale şi de Est şi exportă produse ale celor două divizii în multe alte ţări din lume.

Lykos este prezent în România din 2001, fiind lider de piaţă în domeniile în care activează, potrivit doamnei Ana Maria Gergely, General Manager Inform Lykos Romania.

Reporter: Cum s-a încheiat anul 2014 pentru compania pe care o conduceţi?

Ana Maria Gergely: Anul 2014 a fost un an bun, dinamic şi, în acelaşi timp, un an greu. S-a muncit enorm la Inform Lykos. Am reuşit să facem faţă cerinţelor crescânde ale clienţilor. Ceea ce mă bucură este că am exportat mai mult şi am livrat mai mult pentru clienţii din România.

AustriaCard a produs peste 50 de milioane de carduri pentru Europa Centrală şi de Est.

Reporter: Ce aşteptări aveţi de la 2015? Va fi un an mai bun pentru mediul de afaceri din ţara noastră?

Ana Maria Gergely: Cred că mediul de afaceri din România a învăţat mult în criză şi mă aştept ca 2015 să fie un an cu oportunităţi de creştere. De aceea sunt optimistă.

Reporter: Care sunt segmentele de afaceri de la care aşteptaţi cele mai bune performanţe, în 2015?

Ana Maria Gergely: Tehnologia se dezvoltă rapid şi afectează modul în care clienţii noştri comunică cu utilizatorii finali de produse şi servicii, precum şi felul în care se efectuează tranzacţii. Deşi comunicarea şi plăţile electronice continuă să ia amploare, preferinţele publicului în ceea ce priveşte distribuţia informaţiei şi modurile de plată diferă foarte mult. Astfel, există un public informat şi tehnologizat, care consumă informaţie digitală şi adoptă plăţile online şi cu telefonul mobil, şi există un public larg, care preferă tradiţionalul.

În ceea ce priveşte divizia de documente a grupului, ne aşteptăm la o intensificare a comunicării între firme şi clienţii acestora, adică o creştere atât a comunicării digitale, cât şi pe hârtie.

Mai mult, cardurile inteligente şi tehnologia contactless vor fi un driver important pentru noi în 2015. Anul trecut deja, producţia de carduri contactless a depăşit numărul de carduri tradiţionale produse de AustriaCard (pentru Europa Centrală şi de Est). Ne mai aşteptăm la o creştere a cererii de carduri ne-bancare, pentru diverse aplicaţii - carduri de loializare, identificare, şi alte aplicaţii atât în sectorul public, cât şi în cel privat, sau carduri inteligente cu funcţii combinate.

Reporter: Ce planuri investiţionale de viitor aveţi pe termen mediu şi lung?

Ana Maria Gergely: Avem planuri de investiţii în echipamente pentru tipar, ca să îmbunătăţim viteza de execuţie şi productivitatea, deoarece ne dorim să oferim servicii noi, cu un cost acceptabil pentru clienţi.

În ceea ce priveşte divizia de documente, Inform Lykos, vom continua şi investiţiile în IT, ca să susţinem iniţiativele de management al datelor şi documentelor şi execuţia strategiilor de comunicare digitală a clienţilor noştri.

Totodată, vom continua să dezvoltăm parteneriate. Spre exemplu, aşa cum pentru partea de documente tranzacţionale preluam toată activitatea de la datele primare de facturare şi până la cutia poştală (sau contul de e-mail) al clientului final, începând de anul acesta oferim servicii complete de loializare a clienţilor, cu ajutorul unui parteneriat încheiat, la sfârşitul anului trecut, cu o companie specializată.

În acelaşi timp, vom continua dezvoltarea centrului de producţie şi personalizare de carduri al AustriaCard în Bucureşti.

Reporter: Care sunt cei mai mari clienţi ai Lykos?

Ana Maria Gergely: Lucrăm cu firme mari din diferite industrii, cum ar fi energie, telecomunicaţii, bănci şi alte instituţii financiare, retail. Lucrăm şi pentru clienţi din afara ţării. Acest lucru ne-a ajutat în timp să câştigăm experienţă şi să înţelegem aceste industrii şi pe fiecare client în parte.

Reporter: Cu ce se deosebeşte Lykos de competitori?

Ana Maria Gergely: Ne bazăm pe experienţă şi suntem, în acelaşi timp, curioşi şi învăţăm din fiecare situaţie.

Investigăm şi investim în cunoştinţe pe care le împărtăşim clienţilor noştri, astfel încât să găsim tot timpul ceva nou, ceva diferit şi creăm documente, carduri şi procese tot mai inteligente.

Reporter: Care sunt problemele cu care v-aţi confruntat în desfăşurarea activităţii?

Ana Maria Gergely: Cu toţii ne confruntăm cu probleme. Am învăţat să le numim provocări şi să încercăm să le transformăm în oportunităţi.

În fiecare zi trebuie să facem mai mult decât ieri, dar mai repede, mai bine şi mai ieftin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb