Macovei suspectează un posibil "blat" între Iohannis şi Ponta!

D.O.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2015

Macovei suspectează un posibil "blat" între Iohannis şi Ponta!

Alianţele post-electorale se fac de cele mai multe ori la vedere, voturile din Parlament indicând în mod clar care sunt partidele care se află de aceeaşi parte a mesei. Cu toate acestea, există speculaţii legate de posibile înţelegeri oculte, despre care publicul larg nu ar trebui să aibă cunoştinţă.

Monica Macovei, preşedintele partidului M10, decriptează ultimele evenimente politico - medicale într-o cheie proprie, într-un comunicat al partidului vorbindu-se despre stratagema "vicleană" a premierului: " Dacă Iohannis îl desemnează pe Oprea, cum îi cere Ponta, înseamnă că au o înţelegere ocultă. Partidul M10 denunţă în continuare fuga de justiţie a lui Victor Ponta. Operaţia de genunchi a lui Ponta este o urgenţă juridică, mai degrabă decât una medicală. Atragem atenţia că autosuspendarea lui Ponta din funcţia de prim-ministru este o stratagemă laşă şi vicleană, prin care încearcă să supravieţuiască politic. Victor Ponta, fugar în Turcia şi anchetat penal, nu mai are căderea să propună nimic, cu atât mai puţin înlocuitorul lui la şefia Guvernului. Conform Constituţiei României, art. 107, alin. 3, "dacă primul-ministru [...] este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar...". Prin urmare, Preşedintele îl poate desemna ca premier interimar pe oricare membru al Guvernului. Dacă Iohannis îl desemnează pe Oprea, cum îi cere Ponta, înseamnă că au o înţelegere ocultă, ceea ce ar fi extrem de grav. Sperăm că Preşedintele României nu are un blat cu Victor Ponta şi Gabriel Oprea, prin care să favorizeze fuga lui Victor Ponta de justiţie şi diverse stratageme de supravieţuire politică şi de menţinere la putere a unui grup de interese legat prin cumetrii vizibile sau subterane. M10 continuă să ceară demisia lui Victor Ponta şi consideră fuga acestuia de justiţie o problemă majoră pentru democraţia românească şi credibilitatea externă a ţării."

Faptul că acest comunicat a fost făcut public înainte ca preşedintele să desemneze premierul interimar poate fi interpretat şi ca o încercare de influenţare a deciziei lui Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bine ca nu a suspectat nici un blat intre Cocos, Blaga, Blejnar, Udrea,Stelu, atunci cand ii decontau campania electorala. Bine ca nu a suspectat nimic despre retrocedarile cu care s-a furat jumatate de romanie in mandatul ei de ministru al justitiei. Intrati in logica dementa a acestor descreierati Basescu&Macovei si comentam de ce Johannis nu se comporta la fel de abuziv si cretin ca fostul presedinte. Exista o majoritate clara probata de curand, presedintele are obligatia de a media si de a actiona in favoarea tarii si baba suspecteaza o intelegere obscura in locul indelinirii responsabilitatilor profesionale. Dupa ce a reclamat peste tot o lovitura de stat data de popor impotriva iubitului ei carmaci, acum viseaza noi paruielii care ar putea sa o aduca si pe ea in primplanul public. Intotdeauna m-a mirat cum manelista asta s-a prefacut ca face justitie in timp ce punea justitiei cea mai solida botnita din istoria romaniei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb