"Macquarie Bank", cu ochii pe London Stock Exchange

VIRGINIA BALCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 august 2005

"Macquarie Bank", cea mai mare bancă de investiţii a Aus-traliei, discută depunerea unei oferte pentru preluarea London Stock Exchange Plc (LSE), pentru a forma un consorţiu. "Macquarie", care pînă acum şi-a concentrat strategia de investiţii pe taxele de infrastructură (autostrăzi, aeroporturi şi alte asemenea surse de active din infrastructură), a declarat, ieri, că va lua în calcul, printre obiectivele strategice, o ofertă pentru LSE, discuţiile în acest sens fiind însă abia la început.

Alţi potenţiali investitori sînt bursa paneuropeană Euronext NV şi OMX AB din Suedia, care şi-au reînnoit interesul pentru LSE, după insuccesele anterioare. Euronext, care conduce bursele din Paris, Amsterdam, Bruxelles şi Lisabona, a precizat că aceas-tă ofertă nu constituie o propunere de preluare ostilă. Operatorul bursier pan-european a informat că o fuziune cu LSE va conduce la realizarea unor beneficii anuale de aproximativ 203 milioane euro, în timp ce costurile pentru restructurări şi investiţii sînt estimate la 184 milioane euro. De asemenea, Euronext a prognozat că în al doilea an după finalizarea fuziunii cu LSE ar putea realiza reduceri de costuri de aproximativ 152 milioane euro şi venituri de 51 milioane euro în al treilea an.

LSE a respins la finele anului trecut oferta de 1,4 miliarde de lire sterline venită din partea Deutsche Boerse.

Cu o valoare de piaţă de 14,3 miliarde de dolari australieni (11 miliarde de dolari sau 8,83 miliarde de euro), banca aus-trialiană este a 12-a companiei ca mărime din Australia. În Asia, banca este cunoscută de mult timp drept un investitor în proiecte de infrastructură şi în fondurile de investiţii asociate.

Profiturile nete pentru 12 luni înregistrate la 31 martie 2005 au atins valoarea record de 832 milioane de dolari australieni (642 milioane de dolari sau 515,37 milioane de euro), cu 67 procente mai mult decît în aceeaşi perioadă din urmă cu un an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb