MĂDĂLINA DOBROVOLSCHI, DESPRE CAZUL OPREA: "Aşteptăm să decurgă toate lucrurile în modul natural"

Laura Boico
Politică / 26 septembrie 2016

Actualizare 14:00 Preşedintele Iohannis participă, la Timişoara, la deschiderea noului an universitar

Preşedintele Klaus Iohannis va participa lunea viitoare, la Timişoara, la deschiderea noului an universitar.

"Acest lucru vine şi în contextul în care Timişoara a primit titlul de Capitală Europeană 2021 şi este un loc cu o semnificaţie deosebită. Domnul preşedinte cunoaşte ce înseamnă responsabilitatea şi munca pe care le presupune un astfel de proiect, având drept experienţă Sibiu - Capitală Europeană, iar prezenţa în Timişoara la deschiderea anului universitar este încă un semn de susţinere pentru ce înseamnă acest proiect foarte important pentru Timişoara, dar evident şi pentru România", a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

(L.B.)

----------

Actualizare 13:40 Mădălina Dobrovolschi: "Miercuri - preşedintele Iohannis se va afla în Germania; şeful statului va fi premiat pentru lupta împotriva corupţiei"

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla miercuri în Germania, unde va primi premiul "Hermann Ehlers", pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Miercuri - preşedintele României se va afla la Kiel, în Germania. Motivul prezenţei este faptul că va primi premiul «Hermann Ehlers 2016». Este un premiu care este acordat domnului preşedinte din partea fundaţiei cu acelaşi nume pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane", a declarat astăzi Dobrovolschi, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Ea a menţionat că fundaţia care îi acordă şefului statului premiul poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului german între 1950 - 1954 şi promovează educaţia civică în spiritul libertăţii şi democraţiei.

"Este un premiu care a fost acordat de-a lungul timpului multor personalităţi de vârf din politică tocmai pentru că au promovat valorile libertăţii şi democraţiei", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Mădălina Dobrovolschi a adăugat că printre cei care au primit acest premiu se numără cancelarul german Helmut Kohl, în 2003, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în 2013.

(L.B.)

---------

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat astăzi că se aşteaptă ca în cazul lui Gabriel Oprea lucrurile să urmeze cursul normal.

Aceasta a fost întrebată, într-o conferinţă de presă, dacă şeful statului aşteaptă o solicitare din partea DNA în contextul demisiei lui Oprea din Parlament, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Sunt etape procedurale pe care le aşteptăm şi noi aici, la Administraţia Prezidenţială, să aibă cursul normal şi cursul natural. Domnul preşedinte Klaus Iohannis şi-a exprimat punctul de vedere foarte clar în nenumărate momente despre ceea ce aşteaptă românii de la Parlamentul României, despre modul în care trebuie ca întreaga clasă politică să treacă printr-un proces de reformă şi despre faptul că în Parlament nu este locul în care să se exprime vinovăţia sau nevinovăţia cuiva. Sunt pur şi simplu etape procedurale care ţin de regulament, de Constituţie, care trebuie să se desfăşoare sub auspiciile Parlamentului. Aşadar, din acest punct de vedere, eu pot să spun doar că aşteptăm să decurgă toate lucrurile în modul natural, etapele procedurale şi, cu siguranţă, că, în linia modului în care a comunicat de obicei pe acest subiect, domnul preşedinte va avea un punct de vedere", a spus Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni, conform aceleiaşi surse.

Gabriel Oprea a anunţat vineri că va demisiona din Parlament, iar la începutul săptămânii trecute, Senatul a respins cererea DNA privind începerea urmăririi penale a fostului vicepremier, transmit surse din presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb