Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 125 de cetăţeni români aflaţi în străinătate pe vase de croazieră, potrivit Agerpres.
MAE a informat, azi, că în cursul serii de ieri, au revenit în ţară 45 cetăţeni români şi un cetăţean al Regatului Thailandei, membru de familie al unui cetăţean român.
Cetăţenii lucrau în calitate de personal navigant pe mai multe vase de croazieră aflate în rada portului Manila, Filipine.
Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadelor României la Manila şi Belgrad, a întreprins demersurile necesare atât pe lângă compania angajatoare, cât şi pe lângă autorităţile filipineze şi sârbe pentru a permite debarcarea şi tranzitul cetăţenilor români în vederea repatrierii, precizează MAE.
Cetăţenii români au revenit în ţară cu două zboruri charter contractate de către companie, pe ruta Manila-Belgrad, Belgrad-Bucureşti.
Cu aceleaşi curse a fost facilitată repatrierea şi a 20 de cetăţeni ai Republicii Moldova, care şi-au continuat deplasarea de la Bucureşti către destinaţie.
MAE mai informează că, în dimineaţa zilei de duminică, au revenit în ţară alţi 80 de cetăţeni români, personal navigant pe vase de croazieră aflate în Puerto Vallarta, Statele Unite Mexicane.
Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles, Ambasadei României la Washington, Ambasadei României la Ciudad de Mexico şi al Ambasadei României la Belgrad, a efectuat demersuri constante pe lângă autorităţile americane, mexicane şi sârbe în vederea facilitării demersurilor de debarcare, tranzit şi repatriere, menţionează sursa citată.
Cetăţenii români au revenit în ţară prin intermediul a două zboruri charter contractate de către compania angajatoare, pe ruta Puerto Vallarta-Belgrad, Belgrad-Bucureşti.
Cu aceste curse a fost facilitată şi repatrierea a 11 cetăţeni ai Republicii Moldova, care şi-au continuat deplasarea de la Bucureşti către destinaţie, iar patru cetăţeni străini rezidenţi au revenit în România - doi cetăţeni mexicani, un cetăţean indian şi un cetăţean britanic.
Este o continuare a demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de protecţie sanitară şi de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, precizează MAE.