MAE condamnă atacul asupra penitenciarului Olenivka

S.B.
Miscellanea #Adevărul - prima victimă / 31 iulie 2022

MAE condamnă atacul asupra penitenciarului Olenivka

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă, duminică, atacul asupra penitenciarului Olenivka, unde peste 50 de prizonieri ucraineni au fost ucişi, informează news.ro.

"Aceste crime odioase comise de Rusia necesită o anchetă şi sancţiuni internaţionale", au transmis reprezentanţii MAE.

"MAE condamnă cu fermitate bombardamentul asupra penitenciarului Olenivka şi uciderea pizonierilor ucraineni", este mesajul postat, duminică, pe contul oficial de Twitter al Ministerului Aacerilor extern.

Oficialii români consideră că "aceste crime odioase comise de Rusia necesită o anchetă şi sancţiuni internaţionale".

"Condoleanţe familiilor şi sprijin deplin pentru Ucraina", a mai transmis MAE.

Atacul asupra închisorii unde erau deţinuţi membri ai Regimentului Azov a avut loc vineri, iar Rusia şi Ucraina se acuză reciproc.

Separaţiştii pro-ruşi spun că Ucraina se află în spatele atacului care a ucis 53 de prizonieri de război. Kievul ar fi bombardat închisoarea de lângă Olenivka cu rachete Himars, susţin ei.

Ucraina neagă aceste acuzaţii şi afirmă, la rândul său, că la originea faptelor se află grupul Wagner, o organizaţie paramilitară rusă.

Artileria rusă ar fi vizat centrul de detenţie pentru a păstra secrete tortura şi relele tratamente aplicate prizonierilor.

Ucraina a cerut vineri ONU şi CICR să investigheze moartea prizonierilor, iar Rusia a transmis că va permite investigaţia.

Într-o declaraţie, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a declarat că va încerca, printre altele, să aibă acces la centrul de detenţie şi să ajute la evacuarea răniţilor, scrie AFP.

Preşeintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a descris drept o "crimă de război deliberată a Rusiei" bombardarea închisorii.

La rândul lor, reprezentanţii Regimentului Azov consideră uciderea în masă a prizonierilor de război ucraineni în satul Olenivka drept un act de execuţie publică, pe care Rusia l-a comis cu impunitate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. PAI , ASA ZIC SI EU , CINSTITI SECURISTI DE LA MAE : ''''' SPRIJIN DEPLIN , PENTRU UCRAINA - SLAVA ''''' !!! SA-SI OMOARE CAT MAI MULTI DINTRE AI LOR , DACA SANT TAMPITI , AU ORBUL GAINILOR , SI LA ARTILERIE , AU NECALIFICATI !!!!!!!!!!!!! NU UITATI , CA SA-L SLAVITI SI PE PITIC , CA EL , IN INTELEPCIUNEA LUI , O SA SACRIFICE SI PE ULTIMUL UCRAINIAN LA NEVOIE , NUMAI CA SA-I FIE LUI BINE , SI LA FAMILIA LUI , IN SUBTERANELE PE UNDE STA ASCUNS , CA SOARECII !!!!!!!!!!! SI-A GASIT UCRAINA , AICI IN ROMANIA , CEI MAI BUNI AVOCATI !!!!!!!!!!!!!!! AVOCATI DE CE ?????? PENTRU CA ROMANII , NU VAD DINCOLO DE LUNGUL NASULUI !!!!!!!!!!! CHIAR NU VAD CA ASTIA , SANT DE FAPT INAMICII TARII , SI NU '''''' AMICI '''''' !!!!!!!! AU PUS STAPANIRE CU CAMIOANELE LOR , PE SOSELELE ROMANIEI , SI AU PRIORITATE LA TOATE SI LA TOT !!!!!!!!! SOFERII ROMANI , SANT LASATI SA ASTEPTE , SI BATJOCORITI !!!!!!!!!!!!! EI , A-SI TRANSPORTA MARFURILE , ROMANII , ''''''' ALTA DATA ''''''' !!! AU PUS STAPANIRE PE DRUMURILE FLUVIALE , CU NAVELE LOR , AU PRIORITATE LA TOT SI LA TOATE , AU BLOCAT PORTUL CONSTANTA , TOT CU MARFURILE LOR , ROMANII IDIOTI , ''''''' POT SA MAI ASTEPTE , DA-I DRACU ' !!!!!!!!!!! '''''''. BAI , NENE !!! PAI , S-A MUTAT AICEA , CASA DE NEBUNI ????? SE PARE CA DA !!!!!!!!!!!! FEMEILE SI COPIII LOR , AU IMPANZIT ROMANIA , SI FAC AICEA CE VOR , IN COMPLICITATE CU AUTORITATILE NOASTRE , CARE INCHID OCHII , SI SE FAC CA NU VAD NIMIC !!!!!!!!!!! VORBA LUI MIHAI VITEAZUL : '''''' ROMANI !!! TREZITI-VA !!! C-ATI DORMIT DESTUL ''''''' !!!!!!!!!!!!!! O SA AJUNGEM SA PLECAM NOI DE AICI , CA SA RAMANA EI !!!!!!!!!!!!! SI ASA , VISUL PITICULUI ESTE CA , CELE 8 JUDETE DIN CE-A MAI RAMAS DIN MAREA MOLDOVA A LUI STEFAN CEL MARE , SA AJUNGA IN COMPONENTA MARELUI REGAT AL '''''' SFINTEI UCRAINE '''''' , CA CICA , AR FI FOST ALE LOR , NU STIU CAND !!!!!!!!!!!!!!! ASA CA , VA INTREB : CE FACEM AICEA ??? MAI RAMANEM AICI , S-AU PLECAM ??? AI LASAM PE EI , AICEA ??? CAMARADUL BIDEN , CE ZICE ??? MAI RAMANEM , S-AU NE GONESTE ?????????? CA TOT A-SI DA INIMA SI SUFLETUL , PENTRU ASTIA !!!!!!!!!!!!!!! CE-O SA AJUNGEM , EU , ASTA VA INTREB PE TOTI , AVOVATI S-AU NEAVOCATI AI UCRAINEI CELE SFINTE ????????????? AI ??????????

    1. TOCMAI AUD ACUMA , DUMINICA 31 , ORA 13.09 , LA POSTUL ANTENA 3 : SA FIE SCOSI DIN REZERVA NATIONALA A ROMANIEI , BANI NOI PENTRU SPRIJINIREA REFUGIATILOR UCRAINIENI !!!!!!!!!!! BAI , CHIAR A-TI INNEBUNIT DE TOT ?????????? PUNETI-I DRACULUI LA MUNCA !!!!!!! BARBATII , LA SAPAT SANTURI , SI FEMEILE LA MATURA SI FORAS !!!!!!! AAAAAAAAAA, NU E BUNA MUNCA , NU ??? MAI BINE , LA INTINS MANA !!!!!!!! DACA ERA BUNA MUNCA , O LUA NECURATUL !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Dacă le placea munca minunatilor ucrainieni se refugiat tot în ucraina în regiunile unde nu au razboi,dar ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb