MAGGIE KITSHOFF, PRIME KAPITAL: "Proiectele imobiliare mixed-use în zone brownfield ar reduce haosul din oraşe"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 24 mai 2019

"Proiect brownfield dezvoltat de Prime Kapital

"Proiect brownfield dezvoltat de Prime Kapital

Maggie Kitshoff: "Scenariile noastre de business iau în calcul şi eventualitatea unei recesiuni economice, dar avem planuri pe termen lung în România"

Proiectele imobiliare de tip mixed-use ar putea ajuta la reducerea haosului din oraşe, iar zonele neutilizate, precum fostele fabrici, reprezintă locaţii potrivite pentru noi dezvoltări rezidenţiale, este de părere Maggie Kitshoff, Residential Projects Director Prime Kapital.

Domnia sa a afirmat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu presa, că regenerarea urbană a zonelor de tip brownfield, din oraşele româneşti, este foarte importantă întrucât ajută la îmbunătăţirea standardului de viaţă al comunităţilor din jurul acestora.

Reprezentantul Prime Kapital a explicat: "Scenariile noastre de business iau în calcul şi eventualitatea unei recesiuni economice, dar noi ne uităm la România pe termen lung şi credem că putem creşte foarte mult pe segmentul rezidenţial aici. (...) Există platforme industriale vechi, cu clădiri care merită păstrate. Populaţia oraşelor este în contină creştere, iar cererea de locuinţe trebuie acoperită, astfel că, în loc să creăm mai mult haos şi mai mult trafic în oraş, mai bine dezvoltăm zonele neutilizate".

În plus, regenerarea urbană este benefică şi pentru oamenii care locuiesc în apropierea zonelor brownfield, întrucât clădirile nesigure ale fostelor fabrici, abandonate în prezent, ar fi transformate, iar odată cu acestea şi ariile sau cartierele respective, consideră doamna Kitshoff.

Spre deosebire de ţări precum Statele Unite al Americii, însă, unde guvernul subvenţionează o pare din costurile dezvoltărilor imobiliare în zonele brownfield, în România, dezvoltatorii suportă întregul cost, a mai precizat domnia sa.

Maggie Kitshoff a amintit că lucrările de construcţie a ansamblului rezidenţial Avalon Estate, situat în nordul Capitalei, vor demara în luna septembrie a acestui an, şi au ca termen de finalizare anul 2024, adăugând că firma pe care o reprezintă vrea să obţină aprobările pentru întregul proiect, nu pentru fiecare fază în parte: "Strategia noastră este să dăm în folosinţă o mică parte din proiect pentru a vedea cum funcţionează şi cum reacţionează clienţii la funcţionalităţi. Ne dorim să avem în permanenţă o conversaţie cu clienţii pentru că am observat că acum sunt mai mulţi oameni, decât am fi anticipat în urmă cu trei ani, care caută apartamente de patru camere".

Prime Kapital pune accent pe dezvoltările imobiliare de tip mixed-use şi pe crearea de "mici orăşele în interiorul oraşelor", deoarece nu doar în România, ci şi în restul lumii se dezvoltă o cultură a sharingului, în care oamenii îşi doresc să trăiască împreună, iar cartierele trebuie gândite să funcţioneze precum o comunitate auto-suficientă şi auto-sustenabilă, a conchis domnia sa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb