MAI: Măsuri de mobilizare a resurselor, în urma fenomenelor meteo prognozate

E.D.
Miscellanea / 25 octombrie 2014

Prefecţii din judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi vor coordona personal acţiunile din aceste zile pentru a evita apariţia unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice, a solicitat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI, avertismentul lui Gabriel Oprea vine în contextul în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de lapoviţă şi ninsoare, precum şi intensificări ale vântului pentru mai multe judeţe din sudul ţării, în intervalul 25 octombrie ora 16.00 - 26 octombrie ora 12.00.

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost informat că autorităţile au luat primele măsuri de mobilizare a resurselor materiale, utilajelor şi efectivelor necesare astfel încât populaţia să nu aibă de suferit de pe urma fenomenelor meteo prognozate. În acest sens, s-au contactat administratorii de drumuri pentru a se asigura că sunt pregătiţi să intervină pentru curăţarea drumurilor şi împrăştierea de material antiderapant, pentru a fi evitate accidentele sau blocajele rutiere.

Autorităţile vor avea în vedere ca persoanele vulnerabile - bătrâni, copii sau persoane care necesită asistenţă medicală periodică - să nu fie surprinse de vremea rece care este anunţata şi care poate determina hipotermii.

Forţele MAI sunt în continuare mobilizate în toate judeţele unde se pot înregistra situaţii de urgenţă, peste 2.400 de pompieri fiind gata de intervenţie. La nivelul ministerului este constituită o rezervă de 2.800 de forţe - pompieri, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră.

În cursul zilei de sâmbătă continuă intervenţiile în judeţele Timiş şi Mehedinţi pentru înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor hidro-meteorologice periculoase în localităţile Gătaia, Denta, Roviniţa Mare şi Crivina, informează MAI, citat de Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Buna ziua doamnelor si Domnilor

    Tintele pentru anul 2030 pot fi realizate pana in 2020. 

    Pilotul complex: Amenajare hidroelectrica pentru prevenirea inundatiilor si producerea Pico-hidrocentralelor electrice in gama 5 ... 100 kw, poate fi proiectat si realizat fizic cu investitia eficienta de 1.500.000 euro. In etapele de aplicabilitate/transfer-valori ficare la nivel international este de 1.000.000.000.000 euro, conform solutiei brevetate. 

    Detalierea informatiilor la primirea semnalului. 

    Cu respect si prietenie, 

    Tudor Neda-Cojocaru

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb