Mamaia nu a fost blândă cu pesediştii

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 30 iunie 2008

Social-democraţii promit "marea cu sarea" şi pe litoral

Conducerile filialelor Partidului Social Democrat (PSD) care au obţinut mai puţin de 20% la alegerile locale vor fi dizolvate, a anunţat, vineri, la Mamaia, liderul partidului, Mircea Geoană.

Potrivit preşedintelui social-democrat, decizia a fost adoptată ca urmare a reuniunii Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului şi vizează o serie de organizaţii din Transilvania, Moldova şi Muntenia.

Deşi în aceeaşi situaţie se regăsesc şi filialele PSD din Harghita şi Covasna, în privinţa lor, conducerea PSD nu a luat, momentan, nicio hotărâ-re, întrucât, potrivit celor declarate, "situaţia lor este una mai specială".

De asemenea, în cazul organizaţiilor Mureş, Neamţ, Arad, Alba şi Giugiu, care au obţinut sub 20% din sufragii, conducătorii acestora şi-au depus deja demisiile de onoare.

Geoană a precizat că exista o propunere alternativă care viza o analiză aprofundată în cadrul organizaţiilor care au obţinut sub 25% din voturi, însă aceasta a fost "mai puţin agreată" de CExN.

Nici organizaţia PSD Bucureşti nu va beneficia de un tratament preferenţial, aceasta urmând a intra într-un proces de analiză în cursul acestei săptămâni. Preşedintele PSD a subliniat, însă, că niciun sector nu se află în situaţia filialelor din ţară, mai exact în ipostaza dizolvării.

Reuniunea CExN a mai abordat şi stadiul de pregătire a partidului pentru alegerile parlamentare, scrutinuri pe care preşedintele PSD le-ar dori convocate "la termen".

Astfel, criteriile de selecţie a candidaţilor PSD pentru Parlament vor fi prezentate de fiecare organizaţie conducerii partidului până la termenul limită de 25 iulie.

În acest sens, Geoană a anunţat că viitorii candidaţi ai partdiului pentru fotoliile de parlamentari ar putea fi supuşi unor teste într-un centru naţional de pregătire social-democrat, care urmează a fi înfiinţat în perioada următoare.

Între timp, social-democraţii au anunţat că îşi vor lansa oferta de guvernare, aceasta urmând să fie validată într-un Consiliu Naţional comun cu Partidul Conservator, care va avea loc la data de 11 iulie.

Liderul PSD a explicat că oferta de guvernare a PSD a fost adaptată "crizei prin care trece România" şi constă în programe economice şi sociale incluse în proiectul de bază al PSD, intitulat sugestiv "Româ-nia socială".

Tot în cadrul reuniunii de la Mamaia, Mircea Geoană a prezentat şi o "primă schiţă a structurii guvernamentale".

Potrivit proiectului, social-democraţii intenţionează să înfiinţeze un minister dedicat familiei, vârstnicilor, tinerilor şi persoanelor defavorizate, precum şi a unui comitet sau agenţie de luptă împotriva sărăciei.

Geoană consideră că "experimentul Vosganian", de comasare a ministerului Economiei şi Finanţelor, este unul "nefericit şi nejustificat", subliniind că o guvernare PSD ar putea înfiinţa noi ministere separate, precum cel al turismului sau al sportului. Liderul de partid a mai anunţat că doreşte şi modificarea legii privind finanţarea partidelor politice.

În opinia sa, numai stabilirea unor criterii mai stricte ar putea pune capăt unor fenomene precum "accesul mahărilor" sau "dominaţia banului" în Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb