Manifestaţia "anticorona" de la Berlin a fost oprită de poliţie

S.B.
Internaţional / 29 august 2020

Manifestaţia "anticorona" de la Berlin a fost oprită de poliţie

Poliţia berlineză a întrerupt sâmbătă o manifstaţie a opozanţilor purtării măştii de protecţie şi restricţiilor impuse din cauza epidemiei covid-19, din cauza nerespectării gesturilor-barieră de către cei aproximativ 18.000 de participanţi, informează news.ro.

"Distanţarea minimă nu este respectată (...), în pofida unor solicitări repetate" în acest sens ale forţelor de ordine, a anunţat poliţia, iar "de aceea nu existăaltăposibilitate decât ca adunarea să fie dizolvată".

Abia pornită, coloana care a plecat de la emblematica Poartă Brandenburgică a fost nevoită să se oprească, la ordinul poliţiei.

Potrivit sursei citate, după anunţarea dispersării, în această după-amiază, manifestanţii, dintre care unii s-au aşezat pe drum, au rămas la faţa locului şi au strigat "Rezistenţă!", "Noi suntem poporul!" - un slogan folosit de extrema dreaptă - şi au intonat imnul naţional.

Intitulat "Sărbătoarea libertăţii şi păcii", evenimentul - la care participau "liber-gânditori", activişti împotriva vaccinurilor, conspiraţionişti şi simpatizanţi ai extremei drepte - este al doilea în decurs de o lună şi îngrijorează autorităţile.

Mulţimea era foarte diversă, de toate vârstele, inclusiv familii cu copii mici.

Manifestanţii au arborat steaguri curcubeu ale păcii şi ale Germaniei şi au strigat în mai multe rânduri "Merkel trebuie să plece!" -cuvântul de ordine al Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta).

O manifestaţie anterioară de acelaţi tip a adunat, la 1 august, aproximativ 20.000 de persoane, majoritatea din sfera extremei drepte. Ea a fost de asemenea întreruptă de poliţie, din acelaşi motiv ca .sâmbătă.

Primăria capitalei germane a interzis mai întâi, miercuri, manifestaţia, din "motive de sănătate publică", care ţin în opinia sa se imposibilitatea respectării distanţării de 1,5 metri între manifestanţi.Însă un tribunal administrativ, sesizat de organizatori, le-a dat dreptate vineri, cu condiţia să se respecte o distanţă de 1,5 metri între manifestanţi, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mare parte din manifestanti incaseaza bani "de pandemie" ( somaj tehnic etc ) dar oleaca de adrenalina nu strica in weekend. Asa patesti daca ti inchise mall, cinema, fastfood, stadioane.

    scopul "pandemiei " este ca oamenii sa nu aiba viata sociala , sa nu se intalneasca in grupuri prea mai , sa nu protesteze si in final sa nu se bucure de viata .cei saraci vor fi tinuti in casutele lor mici , iar cei bogati cu propietatile lor imense nu vor simti restrictiile .cam asta se vede .

    1. Asa se vede din prisma indivizilor care nu vad mai mult de lungul nasului dar se lauda ca pot privi cerul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb