Marcel Boloş: "Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor"

S.B.
Politică / 21 septembrie 2023

Marcel Boloş: "Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor"

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că proprietarii de hoteluri şi restaurante sunt în continuare cei mai răsfăţaţi ca urmare a noilor măsuri fiscale, deoarece vor avea în continuare TVA de 9%, au vouchere de vacanţă şi sistemul de impozitare de la microîntreprinderi cu 3%, informează news.ro.

El a precizat că alţi sunt invidioşi pe aceste facilităţi fiscale pe care le au proprietarii de hoteluri şi restaurante.

Marcel Boloş a fost întrebat joi, la Antena 3 cum va proceda Guvernul cu taxa impusă băncilor pentru a nu se înregistra o majorare a ratelor.

"Taxa pe bănci este exclus să genereze o majorare a costului ratelor oamenilor la bănci. Ar fi o nebunie acest lucru. Impactul bugetar suplimentar pe care îl au băncile este unul care nu generează astfel de situaţii, 336 milioane de lei de la bănci suplimentar, de la 41 de bănci. Am discutat zilele trecute cu un preşedinte de bancă şi mi-a spus domnul ministru puteaţi să ne puneţi şi 3%, fiindcă suportam acest lucru din solidaritate faţă de situaţia dificilă prin care trece România", a afirmat ministrul Finanţelor.

El a mai precizat că scenariile apocaliptice nu sunt de bun augur şi că aceste măsuri fiscal-bugetare nu vor avea impact asupra vieţii românilor.

"Îi asigur sută la sută că nu aceasta va fi cauza unor eventuale creşteri ale ratelor bancare şi nu vor avea de suferit de pe urma acestor măsuri fiscal bugetare. Scenariile acestea apocaliptice nu cred că sunt de bun augur pentru întreaga populaţie, pentru că nu au aceste măsuri fiscal-bugetare impact asupra consumului de bază şi asupra vieţii românilor în viaţa de zi cu zi. Sigur, sunt creşteri de TVA, dar sunt pentru acele produse şi activităţi impozabile, care nu fac parte din traiul zilnic. Am fost foarte atenţi ca oamenii să fie protejaţi şi, de asemenea, investiţiile mediului de afaceri să fie protejate, pentru că din celebra taxă de 1% din cifra de afaceri am depus investiţiile. Aceasta este situaţia pe care o avem acum şi încercarea noastră este ca să protejăm oamenii şi mediul de afaceri", a mai transmis Marcel Boloş.

El a mai fost întrebat ce se întâmplă cu cei care deţin hoteluri şi restaurante deoarece pentru aceştia creşte impozitul pe cifra de afaceri.

"Cei care au hoteluri şi restaurante sunt în continuare aproape cei mai răsfăţaţi, pentru că au 9% Taxa pe Valoarea Adăugată, au în continuare voucherele de vacanţă, un miliard 800 de milioane de lei. Au, de asemenea, sistemul de impozitare de la microintreprinderi cu 3%, deci sunt în continuare cu facilităţi create de către Guvernul României într-o perioadă în care alţii sunt invidioşi pe aceste tipuri de facilităţi fiscale de care beneficiază. Nu de dragul luării acestor măsuri fiscale facem acest lucru, ci datorită acestor angajamente, pentru a nu periclita dezvoltarea României", a mai afirmat Marcel Boloş.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ce mincinos penibil, băi nene

    Orice creștere de taxe are impact  

    imediat și dezastruos la buzunar 

    Niste hoți și niște borfași !

    Au ajuns să mănânce de pe jos ! 

    Inflatia nu are efect? bai ce-i cu minciunile astea?

    maririle de taxe la micii intreprinzatori , imm si pfa nu are efect, cica. satai nene sa vezi cum le creste la astia nasul 

    vor sa ia de la un pfa care castiga sub 1000 de lei lunar , 2000 de lei cass. plus 10 % impozit care era deja. pai asta e hotie la drumul mare. 

    la imm uri iar taspemii de conditii, te trezesti ca ba esti intr-o categorie ba nu esti.

    Bolos a dat cu bata in balta iar acum incearca sa o dreaga in plan de imagine, contrazicand evidenta ca pe vremea pandemiei - nu e adevarat ce vedeti, e adevarat ce va spune noi.

    sunt cca 500.000 imm uri in romania, cam tot atatea pfa uri plus cabinetele individuale.

    maririle de taxe concomitent cu marirea cu 10% a salariului minim va fi o lovitura grea pt acestea.  

    vor ramane in picioare doar cele ce au puterea de a baga noile taxe si mariri de salarii in pretul final al produselor/serviciilor.

    ceea ce inseamna inflatie si somaj. deci ne priveste pe toti 

    romania gov buget - 5,8% 2022…

    urca la -4,5 2023 si la - 3,5 -3,… % in 2024 sfarsit 

    in 2025 e la 2,4 si cv … poate mai jos… 

    in 2026-2027 e pe minime si cost trai balon…!! 

    pe urma schimba macazul si se duce in adancitura iar rezolvamd urmatoarea criza a societatii …. ceea de tip deflationista..! 2030-2032 e cu jale in piata… 

    s c c r e t 

    E bine ca accentuati ca nu e vorba de o crestere de taxe ci de o reducere a unor facilitati date incepind din 2016 inainte, absolut prociclic, de guverne succesive. TVA era 25%, contributiile erau platite 2 /3 de angajatori etc. Multe facilitati care au favorizat IMM uri si pfa, plus programe europene si guvernamentale, granturi, garantii etc Acum statul e in deficit, mai reduce fluxul de beneficii pt firme. DACA STATUL AR FI PARTICIPAT LA MAJORAREA DE CAPITAL LA Petrom dupa privatizare, daca participa la majorarile succesive de capital la FP... Ar fi fost unele active valoroase posibil de vanzare, dar iata ca nu sunt, asa ca guvernul nu poate fi generos pe timp nelimitat.

    1. Au fost facilitati acordate treptat pt a stimula anumite domenii considerate strategice: mai intai IT ul, apoi constructiile si agricultura. si au crescut aceste domenii dupa acordarea acelor facilitati.

      Acum se scot toate odata, dintr-odata, plus alte taxe noi, in special la firmele mici si foarte mici, dar si la cele peste 50 mil ca plus marirea salariului minim cu 10%.  

      deci dupa mintea mea se da o palma la un ... . si nu va fi bine pt pib deloc 

      trebuiau scoase pe rand facilitatile asa cum au fost acordate, si mai ales taiate cheltuielile pe care nu ni le permitem, numarul de bugetari cel mai mare din europa/angajati la privat, pensiile speciale.

      avem 1000 de agentii in Romania din care cate 2-3 se suprapun si fac acelasi lucru. de ce se incapataneaza sa le tina? sunt pile si relatii de partid acolo ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb