Marcel Ciolacu a discutat cu ministrul federal al Muncii din Germania

G.D.
Politică / 14 octombrie 2022

Marcel Ciolacu a discutat cu ministrul federal al Muncii din Germania

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire, astăzi, cu ministrul federal al Muncii din Germania, Hubertus Heil, cu care a discutat despre susţinerea la nivelul întregii Europe o unei agende sociale puternice, informeză Agerpres.

"Am avut o discuţie extrem de aplicată cu domnul Hubertus Heil, ministrul federal al Muncii din Germania, un veritabil lider de stânga, împreună cu care am căzut de acord asupra necesităţii de luptă pentru a susţine la nivelul întregii Europe o agendă socială puternică. I-am transmis domnului ministru că, la fel cum social-democraţii germani au impus majorarea salariului minim în această toamnă, PSD a reuşit să-şi convingă partenerii de coaliţie de necesitatea creşterii de la 1 ianuarie 2023 a salariului minim la 3.000 de lei", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că discuţiile au mai vizat principii comune de protejare a populaţiei şi a economiei în actualul context politic şi economic internaţional.

"Plafonarea preţurilor la energie şi gaze, măsură susţinută puternic de PSD, este propusă acum de Comisia Europeană drept soluţie aplicabilă la nivel european", a menţionat Marcel Ciolacu.

Condiţiile de muncă ale angajaţilor români din Germania au fost şi ele analizate de cei doi oficiali.

"Mă bucur să constat că domnul Heil a păstrat o strânsă legătură cu ministrul Budăi de când au mers împreună la ferme unde lucrează muncitorii români. Este evident că partidele noastre au aceeaşi viziune: Europa poate depăşi greutăţile momentului doar construind mecanisme care să aducă mai multă solidaritate, echitate, capabile să ofere ajutor concret şi rapid tuturor cetăţenilor săi aflaţi într-o situaţie vulnerabilă", a menţionat liderul PSD.

Marcel Ciolacu participă, în perioada 13 - 15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni.

Potrivit unui comunicat al PSD transmis ieri, Congresul urmează să voteze o rezoluţie privind aderarea României la spaţiul Schengen.

"Solidaritatea nu se proclamă, ci se realizează. Toate partidele de stânga din Europa susţin pe deplin aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, iar rezoluţia care va fi adoptată în cadrul Congresului PES de la Berlin este o dovadă extrem de concretă în acest sens", a declarat Ciolacu, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. În ce limba a discutat? Ca să știm ce a înțeles....

    Probabil iar au nevoie de culegatori

    de sparanghelul 

    Solidaritate, deci populatia plateste taxe marite cu 50% , ca aiba bani alesii locali pentru salariile lor marite. Fara energie ieftina inflatia va continua si nota de plata va plati consumatorul final. De o vreme nu mai gasesc unntul local in magazin si am intrebat in magazinul de cartier de ce nu mai aduc , iar raspunsul...s-a facut 19 Ron la poarta fabricii, iar patronul nu mai aduce pentru ca este prea scump. Deci in cateva luni s-a facut dublu, iar daca populatia nu mai cumpara fabrica se va inchide pana la urma. Oamenii raman fara loc de munca cu taxe marite si cu niste preturi umflate. Marirea de salar din pix, taxe fara sustinerea economica duce inevitabil la inflatie si colaps.

    1. Corect.

      Hiperinflatia asta va spulbera proletariatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb