MARCEL CIOLACU: "Această criză politică este menţinută de disputa a doi oameni, ambii din PNL"

G.B
Politică / 11 septembrie 2021

"Această criză politică este menţinută de disputa a doi oameni, ambii din PNL"

Preşedintele social-democrat, Marcel Ciolacu, respinge orice argument privind o eventuală susţinere pe care PSD ar arăta-o grupării PNL din jurul premierului Florin Cîţu, conform G4media.

Într-o intervenţie la RealitateaTV, Ciolacu a contrazis afirmaţia că PSD a votat în favoarea lui Cîţu, astfel încât moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS să nu-şi poată urma cursul firesc în Parlament.

"Este o ipocrizie din partea domnului Orban să afirme aşa ceva. PNL are putere deplină în România, în acest moment. Au preşedinţia ţării, au şi Guvernul, au preşedinţia Camerei Deputaţilor, iar prin Anca Dragu (USR PLUS), care e tot cu ei, au şi Camera Senatului. Deci, despre care blat PSD-PNL vorbiţi?", a comentat revoltat Ciolacu, adăugând că în realitate toată această criză politică e menţinută de disputa a doi oameni, ambii din PNL, care şi-au transferat disputa personală într-o luptă instituţională. "E un conflict instituţional între două persoane, ambele din PNL. Au transforat o luptă instituţională în lupta a două persoane particulare".

Liderul PSD spune că e normal să fie aşteptată decizia Curţii Constituţionale, în privinţa sesizării formulate de premier despre elemente de neconstiuţionalitate ale moţiunii de cenzură.

"Noi (PSD) am zis clar că nu ne implicăm în această dispută a lor, şi am mai zis că orice moţiune va ajunge în Parlament, o vom vota. Deocamdată, aşteptăm decizia Curţii Constituţionale. (...) Tot aşa a făcut şi domnul Orban, anul trecut în august, când PSD a depus moţiune împotriva Guvernului, a lipsit de la votul în Parlament ca să nu fie cvorum. Curtea Constituţională e tot un instrument politic democratic", a comentat Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat că din partea formaţiunii sale nu există niciun interes pentru a intra în jocul intern al liberalilor, "acest circ aberant".

"Am avut această decizie corectă politic să aşteptăm să se pronunţe CCR. Dacă CCR se va pronunţa după sau înaintea Congresului PNL, nu e atributul meu să spun. Când vom avea hotărârea CCR şi moţiunea intră în parcus parlamentar, noi vom vota. Oricum, Guvernul Cîţu e căzut. (...) Deja am intrat în logica schimbării compoziţiei politice. Structura Parlamentului nu mai reprezintă voinţa poporului, ca să-l citez pe preşedintele Ioahannis", a comentat Ciolacu, apreciind că alegerile anticipate sunt o soluţie democratică la actuala criză politică.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu,nu e o dispută între 2 oameni ,ci o discuție despre un titirez nebun,Câțu ,care fără merite a ajuns prim ministru ,Orban s-a dat deoparte,dar titirezul se vroia șef de partid, șef peste USR, ulterior și n-am îndoieli sa-i comande lui Mugur Isărescu etc.La un asemenea tupeu, evident că trebuiau să existe forțe care să spună stop!

    Mai nou e traditie sa fie 10.000 de cazuri la alegeri (anticipate)?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb