Premierul Marcel Ciolacu anunţă că sper ca şefii de companii din Energie pentru care Comisia Europeană a sesizat o serie de incompatibilităţi şi conflicte de interese îşi vor da demisia, altfel va declanşa noi proceduri de selecţie. Numirile la Energie blochează plata unei sume din cererea 3 de plată din PNRR. Despre cele 1,1 miliarde de euro suspendate din PNRR, premierul a spus că "nu riscăm să pierdem niciun euro", potrivit Economedia.ro.
Premierul a mai spus că a cerut Comisiei Europene să trimită în România un expert în selecţia şefilor de companii pe Ordonanţa 109.
"Nu riscăm să pierdem niciun euro. Sunt două sume la Ministerul Transporturilor, metroul la Cluj şi încă o sumă pe nişte erate care nu au fost admise din SEAP în JOUE, pe care le-am trimis din nou în discuţie la nivelul tehnic, dar amândouă sunt pe împrumut. România nu pierde niciun leu, niciun euro din granturi. Ei ne dau şase luni de zile ca să închidem procedurile. Tot ce era la companii la transporturi şi-au dat toţi demisia imediat. Tot ce era AMEPIP şi-au dat imediat demisia, unde am fi putut pierde bani. Sperăm ca şi la energie să se întâmple acelaşi lucru. Oricum declanşez proceduri la toate, oricum am cerut la Comisia Europeană să-mi trimită un expert în selecţia pe 109. Este exclus ca România să piardă vreun euro. Dacă am fi avut nişte miniştri mai implicaţi şi care ar fi înţeles că nu mai merge cu şmecheria în 2024, acum nu am fi avut această problemă", a declarat Marcel Ciolacu, vineri.
România vrea să reia selecţiile de şefi "corporatişti" la 14-15 companii de stat din Energie, după ce Comisia Europeană a sesizat o serie de persoane numite deşi existau incompatibilităţi şi conflicte de interese, arată surse guvernamentale consultate de Economedia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2024, 14:33)
pile politice cum ar fi finul lui Ciolacu CEO la Transel ectrica?
i-au prins cu ocaua mica pe PSDNL cei de la UE si acum vai sa-si dea demisia toti cei vinovati(pusi tot de ei, ca n-au aterizat cu deltaplanu')
ce teatru ieftin
2. fără titlu
(mesaj trimis de Toni în data de 11.10.2024, 15:07)
Atragerea fondurilor europene pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, si anume:
-Reforma pensiilor speciale si trecerea lor pe contributivitate;
-Reforme în politica fiscală;
-Revizuirea cadrului legislativ pentru companiile cu capital de stat;
-Revizuirea sistemului de salarizare în administrația publică;
–Crearea și operaționalizarea Bancii Naționale de Dezvoltare;
–Un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice;
-Modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție;
-Transport fără emisii de carbon;
-Energie Regenerabilă.
3. Propunere pentru micro
(mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2024, 17:17)
Legat de PNRR referitor la cele 300 milioane euro care s-ar pierde in cazul in care nu se schimba limita la microintreprinderi de la 500K euro as propune sa se plateasca o singura data de catre micro una din variantele de mai jos.:
1) Daca se imparte 300 milioane euro la numarul de micro active care este de aproximativ 400K ar veni mai putin de 1000 Euro de plata pe micro
2) sa plateasca primele 300000 de micro dupa cifra de afaceri cate 1000 euro.
3) sau sa se plateasca o suma in functie de veniturile microintreprinderii pe praguri:
venituri intre 500k si 400k sa se plateasca o anumita suma, inter 400k si 300k o alta suma si tot asa iar venituri sub 100k cea mai mica suma.
Cred ca in felul asta vor fi fericite toate microintreprinderile si nici suma te 300 milioane nu se pierde, mai mult nu se vor inchide majoritatea micro si nu se vor muta cu firmele in Bulgaria sau mai stiu eu pe unde.
4. INPO2
(mesaj trimis de Ghita care mai mult guita în data de 11.10.2024, 18:20)
Dar la SNN si CNE Cernavoda cand incepe curatenia, inainte sau dupa alegeri?
Sinecuristii, pafaristii, habarnistii si beizadelele raman in continuare pe pozitii?
Faptul ca Unitatea 1 s-a tot oprit in ultima perioada datorita faptului ca s-au achizitionat si instalat componente neconforme, fara respectarea specificatiilor tehnice, nu a intrat inca in atentia autoritatilor: ISCIR si CNCAN? Autorizatiile ISCIR inca mai sunt valide? Este doar un caz izolat sau a devenit o practica?
Dar DNA? Poate nu este vorba doar de incompetenta, poate este vorba si de prea mult paraindarat.
Cine mai verifica sefimea de la SNN si CNE Cernavoda referitor la averile dobandite care nu pot fi justificate?