MARCEL CIOLACU: "Când Austria o să solicite şefia OSCE, să nu se aştepte ca România să nu folosească acelaşi drept de veto"

S.B.
Politică / 12 decembrie 2022

"Când Austria o să solicite şefia OSCE, să nu se aştepte ca România să nu folosească acelaşi drept de veto"

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, cu privire la boicotarea firmelor şi produselor austriece, că trebuie făcută o distincţie între cetăţenii austrieci şi liderii politici din Austria şi a precizat că în companiile austriece din România lucrează tot români, informează news.ro.

"Când am vorbit despre sancţiuni către Austria, nu către austrieci, dacă tu ai folosit un drept de veto nejustificat, atunci nu te aştepta, de exemplu când Austria o să solicite şefia OSCE, să nu se aştepte ca România să nu folosească acelaşi drept de veto", a adăugat Ciolacu.

"Haideţi să facem o distincţie. În aceste companii austriece pe teritoriul României, vreau să vă reamintesc că sunt lucrători români. Eu când am vorbit despre sancţiuni către Austria, nu către austrieci, dacă tu ai folosit un drept de veto nejustificat, atunci nu te aştepta, de exemplu când Austria o să solicite şefia OSCE, să nu se aştepte ca România să nu folosească acelaşi drept de veto. Până se ajunge la această paralelă, există totuşi demersuri diplomatice de a închide aceste lucruri", a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei de luni a Consiliului Politic Naţional al PSD.

Liderul social-democraţilor a mai spus că fiecare reacţionează diferit, "unii îşi mută conturile, unii nu mai merg în Austria la schi".

"E normal, este o umilinţă arată nu numai clasei politice. Vreau să fac o distincţie foarte clară între români şi austrieci şi decidenţii din Austria din acest moment şi România, fiindcă aţi văzut şi reacţiile de frustrare ale românilor care trăiesc în Austria, dar şi ale austriecilor de susţinere a românilor. A fost un element pur de interes personal, de aceea există această supărare, o prioritate a ministrului de Interne şi a cancelarului, ceea ce ţine de votul din Austria", a completat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. fac pariu ca uiti !

    Cablul acesta de energie verde ,pt care vine Orban (Ungaria) la Bucuresti fix la aniversarea operatiunii Tokes Timisoare e si pentru ...Austria . Daca tot vedem manierele acestea elegante de targuire ( cum a trecut Croatie hopul amenintand ca nu accepta terminalul LNG pt Austria ) ...se naste intrebarea : Aurescu ,Bode etc ...de ce nu au folosit cartea asta ,cu cablul din Azerbaidjan ?!. Ca citim ca politicieni din Austria stiu sa suceasca mana altora din simpla unanimitate de vot in consiliul JAI. La OSCE Romania nu cauta razbunare , trebuie sa se protejeze de ostilitatea iminenta dintr un astfel de for ajuns pe mana Austriei ,asta e nuanra !

    Daca traim din datorii ca tara putem fi demni ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb