MARCEL CIOLACU: "În privinţa cumulului pensiei cu salariul la stat s-ar putea să găsim anumite zone total descoperite"

G.B
Politică / 2 februarie 2022

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, astăzi, că în privinţa cumulului pensiei cu salariul la stat trebuie stabilite mai întâi nişte principii, pentru că anumite zone sunt deficitare în ceea ce priveşte personalul, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă susţine cumulul pensiei cu salariul la stat.

"În primul rând, nu au ce căuta amândouă în aceaşi lege. Legile trebuie să fie total diferite. Cumulul pensiei cu salariul în zone deficitare, unde nu găseşti, de exemplu la cercetare. Să dai excepţie pentru demnitari, iarăşi nu sunt de acord. Să nu mai venim cu proiecte fără să le gândim prin principiul de bază care e ceea ce ne conferă Constituţia. Avem nişte drepturi fundamentale care nu trebuie încălcate. (...) Haideţi să vedem cum ai ajuns pensionar, te-ai pensionat anticipat, ai speculat legea. Eu am spus că nu sunt de acord să existe excepţii pentru demnitari. Ne punem la masă şi găsim soluţiile cele mai bune. S-ar putea printr-o astfel de lege să găsim anumite zone total descoperite, în zona de cercetare sau învăţământ.(...) Există anumite persoane care s-au pensionat anticipat voit ca să facă acest cumul al pensiei cu salariul. Nu sunt de acord cu asta. Trebuie să stabilim întâi principiile", a spus Ciolacu.

El a adăugat că în cadrul coaliţiei de guvernare s-a stabilit alcătuirea unui grup de lucru care să formuleze nişte propuneri în privinţa reformei pensiilor, dar şi în privinţa "crizei energetice".

"Noi avem legea pensiilor, care este, din câte ştiu eu, în aplicare în România. Pe urmă au venit nişte OUG-uri care au mutat anumite termene, şi cu toţii am convenit să începem să vedem o execuţie bugetară şi să vedem oportunităţile pentru perioada următoare. Provocările majore, eu ştiu că în luna ianuarie a existat o mărire a pensiilor, a existat şi un ajutor pe luna ianuarie. Cel mai important pentru toţi este să depăşim aceasta criză energetică. Dacă am găsit pe termen scurt anumite măsuri, să venim în continuare cu nişte măsuri predictibile pe o perioadă medie de timp şi o perioadă lungă. Am stabilit ieri cu prim-ministrul şi cu colegii de coaliţie să facem un grup de lucru, normal, pe lângă prim-ministru, împreună cu ministrul de resort şi cu specialiştii din toate partidele care formează această coaliţie şi la următoarea şedinţă de coaliţie să discutăm concret pe anumite propuneri", a afirmat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca pensionarul doreste si e capabil samunceasca in continuare sa munceasca.pentru munca lui sa fierenumerat iar,daca salariul preimit de la angajator este mmai mic decat pensia,acesta,sa fie suplimentat de stat cu valoatrea diferentei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb