Marcel Ciolacu, "naivul de serviciu" al PSD

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 11 iulie 2023

Marcel Ciolacu, "naivul de serviciu" al PSD

Premierul Marcel Ciolacu se află într-o minoritate. În urmă cu două zile, şeful Guvernului declara despre scandalul din azilurile de bătrâni din judeţul Ilfov: "Vreau să fiu foarte clar, nu am nicio milă pentru ticăloşii care au creat aceste azile ale groazei; iar faptul că aşa ceva a fost posibil ne arată un singur lucru: avem de-a face cu o problemă de fond, o problemă de sistem, un sistem corupt şi inert. Acesta este adevărul".

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a aflat abia duminică, după discuţia cu o parte a Cabinetului său, cu minişitrii responsabili în speţa violenţelor exercitate asupra bătrâ­nilor, că avem un sis­tem corupt.

Marcel Ciolacu face parte din aceeaşi categorie cu preşedintele Klaus Iohannis care în urmă cu un an şi nouă luni spunea că avem un stat eşuat, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, care a venit după incendiul de la Spitalul Matei Balş din Capitală şi după incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ.

De aceea, afirmăm că Marcel Ciolacu se află în minoritate. În acea minoritate de 21% a românilor care încă nu consideră că fenomenul corupţiei este larg răspândit în ţara noastră, potrivit datelor Eurobarometrului special 534, "Atitudinile cetăţenilor faţă de corupţie în UE în 2023", realizat în aprilie şi mai 2023.

În documentul citat, 79% dintre respondenţii din ţara noastră consideră corupţia ca fiind un fenomen larg răspândit în România, procent care se situează peste media UE - 70%. În acelaşi Eurobarometru, 40% dintre respondenţii din ţara noastră consideră că nivelul corupţiei a crescut în ultimii trei ani, în timp ce 36% consideră că a rămas la fel, 17% susţin că nivelul corupţiei a scăzut, în timp ce 7% nu au răspuns.

Oare de ce Marcel Ciolacu a aflat abia acum că sistemul este corupt? Răspunsul ni-l oferă tot datele din Eurobarometrul întocmit în aprilie şi mai 2023. 44% dintre respondenţii din România consideră că darea şi luarea de mită sunt răspândite în cadrul partidelor politice. Acelaşi procent consideră că politicienii sunt cei care practică darea şi luarea de mită. Pe locurile următoare se situează Poliţia, Vama - 42%, funcţionarii care eliberează autorizaţii de construcţie - 36%, funcţionarii care decid câştigătorii licitaţiilor publice - 33%, urmaţi cu 30% de inspectorii diferitelor agenţii şi autorităţi publice, precum şi de cei care eliberează autorizaţiile comerciale.

Cine ocupă primul loc în topul luării şi dării de mită din România conform Eurobarometrului făcut de UE în aprilie şi mai 2023? Sistemul de sănătate din ţara noastră este perceput ca fiind cel mai corupt sistem de către 53% dintre res­pondenţi.

Sursa citată mai arată că 69% dintre respondenţi susţin că autorităţile şi instituţiile publice sunt cele mai corupte.

În ceea ce priveşte raportarea cazurilor de corupţie, 33% dintre persoanele chestionate susţin că este dificil să se dovedească astfel de cazuri, 29% spun că nu va fi tras nimeni la răspundere, iar 27% se plâng că nu există protecţie pentru denunţătorii unor cazuri de corupţie.

Eurobarometrul i-a chestionat pe cetăţeni şi cu privire la gradul de încredere pe care îl au în instituţiile care luptă împotriva corupţiei. Pe primele două locuri se află Poliţia cu 37% şi DNA cu 36%, urmate cu 16% de mass-media. Abia pe locurile 4 şi 5 în topul încrederii, se situează Avocatul Poporului în care cred 11% din cei chestionaţi şi instanţele de judecată în care cred doar 10% dintre respondenţi.

Situaţia din Eurobarometru reflectă practic, cu două luni înainte de declaraţia de duminică, 9 iulie 2023, a premierului Ciolacu, ceea ce majoritatea populaţiei cunoaşte deja: sistemul public este unul corupt aproape în totalitate şi de vină pentru acest lucru în opinia cetăţenilor sunt partidele politice, politicienii şi funcţionarii publici.

Până când comportamentul acestora nu se va schimba în totalitate, sistemul corupt pe care l-a descoperit Marcel Ciolacu va rămâne în continuare la fel de corupt, pentru că el deserveşte interesele actualei clase politice.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Ciolacu este foooaaarte tolerant cu mincinosii, prost ii si jegurile societatii. Marcu si Rosu de la ASF au adus pejudicii de 1 miliard euro la stat prin lipsa de supraveghere si prin activitate total defectuoasa in cazurile City si Euroins. Ce a facut Ciolacu? A organizat o mascarada de audieri la parlament dupa care I-a felicitat si I-a lasat sa piece in glorie. Ce va face in speta azilurile groazei? Nimic. Este f pre ocupat sa nu Il certe Firea si tot ce face este sa puna batista pe tambal. Ca la ASF.

    1. Ciolacu nici macar nu a apucat sa isi aseze binele piesele ca a si primit sah.

      Nu stiu cat de constient este ca are de ales intre a se sacrifica pe el insusi, regina (cu tot ce inseamna credibilitatea personala, a guvernarii si eventual a PSDului) si a sacrifica nebunul + iapa + pionul de Voluntari. 

      Asa este sahul, nu te iarta cand faci greseala sa pui pe masa piese defecte, cand pionilo rle dai postura de ture, cai si nebuni. Ciolacu (regina) a ales sa joace partida cu numai cu o tura (Grindeanu) si restul numai pioni pe post de turn, cai si nebuni.

      Astept cu interes sacrificiul (absolut justificat, deltfel). 

    Asa cum am mai scris, este necesara curatenia generala in partide (pentru a se obtine vointa politica) si apoi trebuie restructurat tot sistemul bugetar, inclusiv la nivelul administratiilo rlocale. Altfel, vom pierde in continuare timp, bani si oportunitati pand cand va avea loc explozia sociala.

    Din pacate clasa politica nu a realizat ca greva profesorilo ra avut suportul masiv al societatii nu numai pentru ca era justa, ci mai ales ca fronda impotriva nenerniciei clasei politice care consuma tot si produce multe pagube si prea putine beneficii. 

    Dam mult de la buget si primim in schimb incompetenta, hotie, trafic de influenta si mult flit peste ochi

    Nu putem continua asa la infinit. Cineva trebuie sa ia taurul de coarne si sa isi asume reforma clasei politice si a intregului sistem bugetar.  

    Nu mai e practica mjtei in politie, politistii reclama ei insisi orice incercare de coruptie. Nici in spitale nu se mai practica. Autorii sondajelir par sa nu stie ca se intra greu in spitale si medicii vkrbesc cu apartinatorii numai pe hol! Coruptia e in mediul paralegal, avocatura, executori judecatoresti.

    Da naiv. Naiv e cine crede ca asta nu-i manjit pana la oase.

    Pentru oamenii din sistem,sondajul este fals.In general sistemul bugetar a fost si mai este corupt.Daca nu se iau masuri dure cu jigodiile din casele de batrani va fi un semnal rau.Sa mergem pe acelasi drum al coruptiei si escrocheriei.La casele acelea de batrini au fost mana in mana coruptii care trebuiau sa controleze si sa ea masuri cu escrocii din acele case de batrani.

    Avem cel mai mare jurist in functia de premier. Cat timp vom ramane subcapitalizati si vom fi condusi de prosti e cel mai la indemana sa invoci coruptia in toti si toate. Prostimea are nevoie de un tap ispasitor.

    Firea a dăruit cu generozitatea-i ( ca de, banii erau ai Primăriei Bucuresti, nu ai familiei Pandele) milioane de euro Patriarhiei ca Dumnezeu sa închidă ochii la crimele domniei sale.

    Sper sa dispară din politica , sa n-o mai vedem pe toparlanca asta obraznica, lacoma hiena , dezgustătoare creatura, abjecta in tot ce face ! 

    1. Cu ce o fi cucerit-o Firea Fifi pe Dana Budeanu de ii ia apararea asa? La cat de intransigenta este Budeanu pe chestiuni minore, ma si mir cum ii sare in ajuto rlui Fifi. Ma intreb si de Ciutacu, ce l-o fi determinat sa fie atat de umil si de slugarnic in a-i lua apararea lui Fifi si lui Pandele?

      nu te mai intreba , banul il face umil si slugarnic . rețeta e veche , se zburlesc la inceput si apoi stau si asteapta banul , nu numai ciutacu mai țoți fac la fel . vezi renate weber , o uitase Soros si i-a adus aminte ca mai trebuie ceva .

    Contribuabilii vo rsa concedieze slugile hoațe, lacome, nemernice care cocoțate in funcții grase chiar cred ca este ceva de capul lo rsec !

    Inochentie Ciolacu, Inochentie Budai, Inochentie Pandele, Imacolata Celesta Firea fugiți bre in Italia !

    Cert este ca Ciolacu nu a luat nicio masura adevarata. Nimic. Demiterea uno rpersoane cu functii mici este egala cu zero. Ciolacu este preocupat sa puna batista pe tambal si atat. Urat! Foarte urat!

    1. Este o vorba : Nu vorbi ,actioneaza. Ce actiuni intreprindem noi romanii ?

      Vorbim, comentam. La fel si analistii politici ,la fel si toate posturile de televiziune. 

      Votam numai 30% din cei cu drepturi de vot. S-au restrans si drepturile democratice  

      -se voteaza un singur tur la primari. 

      -au dreptul sa candideze pana ii impaiem. 

      -Ciolacu presedinte , Helvic, Ciuca si atat Pe cine sa alegi ?

    Găsește pe Youtube cât de naiv este Ciolacu. Increngatura Ciolacu la starea natiei.

    Ciolacu parcă a căzut din lună. A aflat aşa deodată de existenta „azilelo rgroazei” din judetul Ilfov si a convocat duminică 9 iulie o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, ca să pună ordine in această chestiune. Surprins, nevoie mare, la sfârsitul sedintei Ciolacu a făcut următoarea declaratie: ”Faptul că așa ceva a fost posibil ne arată un singur lucru avem de-a face cu o problemă de fond, o problemă de sistem, un sistem corupt și inert. Acesta este adevărul, la fel ca și dvs. am văzut infractori. Sunt peste tot în lume de asemenea ticăloși, asemenea cruzime, oameni dezumanizați total. Cred că nimeni nu era pregătit pentru așa ceva. La fel, să vedem funcționari publici, complici care, în loc să fie de partea acesto roameni, s-au vândut acesto rticăloși. Alături de colegii mei din Guvern am discutat astăzi și avem trei priorități. În primul rând, toate centrele pentru copii, persoane vârstnice și persoane cu dizabilități de stat sau private trebuie verificate și reanalizate toate autorizațiile. Termenul va fi unul foarte scurt, 1 săptămână, sub coordonarea prefecților. În al 2-lea rând, solicit autoritățilo rde drept toleranță zero față de grupurile infracționale care au jefuit aceste persoane.”

    Culmea este că Ministrul Afacerilo rInterne, Cătălin Predoiu, a declarat cu lucrurile erau cunoscute si că ancheta în dosarul exploatării persoanelo rcu dizabilităţi în cele trei azile din localitatea Voluntari a fost una „complexă” şi a durat „ani de zile”. 

    Cu toate astea si Nicolae Ciucă susține că nu a fost informat despre situația din azilele din județul Ilfov în timp ce era premierul României.

    Vorba proverbului : „Nu știe bărbatul ce știe tot satul”. 

    Voiculescu o susține pe Firea la Primăria Capitalei, de ce nu pe Godei ?

    Sau pe Godei il păstrează pentru prezidențiale ? 

    1. Foarte tare comentariu!

    Cand esti capo di tutti capi si vii si zici ca sistemul e corupt si e putred. Asa si?

    Nu -i ciolacu seful cel mare? De ce nu face nimic sa schimbe "sistemul".  

    Intr-o companie cine raspunde sa faca ordine dc constata ca ceva e "putred" sau totul e corupt? Pai managerul nu, cine sa faca, portarul?

    Asa si astia vai ce corupt si ce putred e sistemul(pe care il conduc ei). Pfff! 

    1. Obrăznicia fără limita a celo rce se prefac ca ne administrează contribuțiile la bugetul statului cand de fapt găsesc mijloace sa-și măreasca tot mai mult averile, încrengătura de relații bazată pe interese economice astfel ca nu mai pot fi înlăturați din posturile lo r“pe viața”

    securistii din spatele lui ciolacu au primit sah, foarte curand vo rprimi si mat.

    ciolacu e doar o interfata. 

    1. Asa zici?Eu cred ca Ciolacu concureaza cu Firea la prezidentiale si de-aia vrea s-o faulteze.Problemele se cunosteau demult,masurile s-au luat numai acum inainte de alegeri.Controale la azilurile private nu s-au facut fiindca nu sunt ale orisicui.Pana la urma,de la mic la mare fie ca lucram la stat sau la privat ,fie ca suntem pensionari,toti suntem la mana politicului.Basescu a dat startul cu executiile politice dupa ce si-a sters dosarele ,i-a demis pe unii din functii,pe altii i-a bagat la parnaie de parca el era tamaia din cadelnita,apoi si-a bagat toate pilele sa fie la cheremul sau.Astia care i-au urmat nu s-au lasat mai prejos,din contra.Pai daca le merge? Noi oricum nu avem cu cine sa votam.Au fost ei in stare sa scoata oamenii aia cu ambulante SMURD si sa faca circoteca.Cu ce se deosebesc de aia care nu au ingrijit batranii?Nu puteau sa-i ajute in mod discret si sa le pastreze demnitatea?Vai de capul nostru cu asemenea conducatori,cine stie ce vremuri ne mai asteapta!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb