MAREA BRITANIE: Creşterea rivalităţii între gruparea Wagner şi Ministerul rus al Apărării poate duce la încheierea recrutării deţinuţilor

G.D.
Internaţional / 11 februarie 2023

Creşterea rivalităţii între gruparea Wagner şi Ministerul rus al Apărării poate duce la încheierea recrutării deţinuţilor

Creşterea rivalităţii între gruparea de mercenari Wagner şi Ministerul rus al Apărării a fost un "factor-cheie" în încheierea recrutării deţinuţilor, spune Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit News.ro.

Cea mai recentă actualizare a informaţiilor de la Ministerul Apărării din Marea Britanie afirmă că un factor cheie în presupusa încetare a campaniei de recrutare a deţinuţilor grupului de mercenari ruşi este probabil "rivalitatea din ce în ce mai directă dintre Ministerul rus al Apărării şi Wagner".

Fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat joi că grupul "a oprit complet" recrutarea deţinuţilor pentru a lupta în Ucraina.

Grupul a început să recruteze deţinuţi din sistemul penitenciar în expansiune al Rusiei vara trecută, oferind condamnaţilor o graţiere dacă supravieţuiesc şase luni în Ucraina.

Wagner nu a furnizat informaţii despre câţi condamnaţi s-au alăturat rândurilor sale, dar cifrele din serviciul penitenciar rusesc, publicate în noiembrie, au arătat că populaţia închisorilor din ţară a scăzut cu peste 20.000 între august şi noiembrie, cea mai mare scădere din peste un deceniu.

Potrivit cifrelor publicate în ianuarie, declinul s-a oprit în mare parte.

Ministerul Marii Britanii scrie că datele sugerează o scădere a ratei de recrutare a deţinuţilor, din decembrie.

"Ştirile despre realităţile dure ale serviciului Wagner în Ucraina au pătruns probabil la deţinuţi şi au redus numărul de voluntari. Cu toate acestea, un factor-cheie în rezilierea schemei este probabil rivalitatea din ce în ce mai directă dintre Ministerul rus al Apărării şi Wagner", potrivit Ministerului britanic al Apărării.

Grupul Wagner a jucat un rol din ce în ce mai proeminent în războiul Rusiei din Ucraina, conducând un atac de luni de zile asupra oraşului Bahmut.

Comunitatea de informaţii din SUA a declarat în decembrie că, potrivit informaţiilor sale, Wagner a desfăşurat 40.000 de luptători condamnaţi în Ucraina, reprezentând marea majoritate a personalului grupului din ţară.

Actualizarea Ministerului de Apărare din Marea Britanie continuă spunând că armata rusă regulată "ar fi desfăşurat acum şi marea majoritate a rezerviştilor chemaţi în cadrul "mobilizării parţiale".

Conducerea rusă se confruntă cu alegerea dificilă de a continua să-şi epuizeze forţele, de a-şi reduce obiectivele, sau de a recurge la o altă formă de mobilizare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce grija mare are UK fata de gruparea Wagner,

    dar de detinutii recrutati de Zelenski DELOC 

    1. SUA și Marea Britanie știu tot....Slava

      dar nici de detinutii recrutati din teritoriile ocupate de rusi

    Nu conteaza ce vine in ukraina pt ca armata ukraineana ii va trimite in rusia in pozitia ORIZONTALA.

    Pe plan intern se impune ca partidul extremist si pro rus AUR sa fie desfiintat urgent . Romania a ales UE si NATO. Nu se poate permite unui partid cu orientari naziste si fasciste sa laude statul terorist rusia si sa denigreze nato si ue . Aur se vrea urmasul legionarilor , or se stie bine ca legeonarii au fost niste criminali nenorociciti . Cum am mai spus aceasta secta numita aur trebuie desfiintata URGENT!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb