Mari companii se reorientează către producţia de măşti de protecţie

Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2020

Coronavirusul modifică producţia unor mari companii. Producătorul japonez de echipamente electronice, Sharp, a decis să modifice producţia unei fabrici, care să facă măşti de protecţie în loc de televizoare. Pentru că măştile de protecţie sunt mult, mult mai căutate decât televizoarele în această perioadă în Japonia şi nu numai, Sharp şi-a refăcut o fabrică unde se produceau televizoare, pentru a face măşti de protecţie. Sharp vrea ca până la sfârşitul aceste luni, în această fabrică, să fie produse 150.000 de măşti pe zi. Targetul final este ca, eventual, să iasă pe poarta fabricii în fiecare zi 500.000 de măşti.

Compania japoneză, care este deţinută de Foxconn, nu şi-a definitivat încă strategia de distribuţie şi preţ. Măştile sunt foarte greu de găsit în Japonia în această perioadă. În Japonia, măştile de protecţie se poartă oricum iarna, fiind ceva normal în multe oraşe. Apariţia coronavirusului a pus şi mai multă presiune pe producţia de măşti, ajungându-se să se impună limitarea vânzărilor la o singură mască unei persoane.

Pe de altă parte, Statele Unite vor începe să controleze călătorii pentru coronavirus şi vor mări producţia de măşti de protecţie şi kituri de testare, guvernul dorind să îi calmeze pe americani, pe fondul răspândirii infecţiei la nivel mondial. Statele Unite deţin 75.000 de kituri de testare pentru coronavirus şi vor mări radical acest număr în următoarele săptămâni, a declarat secretarul pentru Sănătate şi Servicii Umane, Alex Azar, la televiziunea ABC. Vicepreşedintele Mike Pence a spus că guvernul a contractat 3M pentru a produce suplimentar 35 de milioane de măşti pe lună. El a cerut americanilor să nu cumpere măşti, care sunt necesare numai lucrătorilor din sectorul sănătăţii. Honeywell International este un alt producător major de măşti de protecţie. Pence a mai declarat la Fox News că testele clinice pentru un vaccin pentru coronavirus vor începe în şase săptămâni, dar că este improbabil ca vaccinul să fie disponibil în acest sezon. Statele Unite au impus restricţii călătorilor care au vizitat Iranul şi au recomandat americanilor să nu meargă în Italia şi Coreea de Sud.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb