Marian Murguleţ, Trencadis: "Luăm în calcul listarea la bursă, pentru atragere de finanţare"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2023

Sursa foto: facebook / Marian Murguleţ

Sursa foto: facebook / Marian Murguleţ

English Version

Pentru 2024 compania are în vedere extinderea în Europa Centrală şi de Est

Trencadis, companie de tehnologie specializată în soluţii de dezvoltare software pentru mediul guvernamental şi cel de business, ia în calcul listarea la bursă pentru a atrage finanţări suplimentare care să-i permită expansiunea internaţională în următorii ani, conform unui comunicat de ieri al societăţii.

Marian Murguleţ, CEO, Trencadis, a spus: "Când am decis în luna mai 2023 că e momentul să preiau controlul companiei, am făcut-o nu numai din dorinţa de a-mi demonstra abilităţile de antreprenor bazate pe experienţa pe care am dobândit-o, cât mai ales pentru a contribui direct la transformarea digitală a relaţiei stat-cetăţean, stat-mediu de afaceri. Trăiesc în România şi îmi doresc ca noi toţi, cetăţeni sau companii, să avem acces facil la toate serviciile publice. Pasul firesc următor pe care îl luăm în calcul la Trencadis este listarea la Bursă pentru a consolida imaginea publică de jucător relevant pe piaţa naţională, dar mai ales regională, de IT&C, respectiv pentru a atrage finanţări suplimentare care să ne permită expansiunea regională/internaţională în următorii ani. Evident, contextul economic ne va spune când anume e momentul oportun. Cu siguranţă, cifrele cu care vom închide anul 2023 ne vor face extrem de atractivi pentru listarea planificată de anul viitor".

În primele nouă luni ale anului, Trencadis a avut o cifră de afaceri în creştere cu 270% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul 2022, compania depăşind astfel performanţele anului trecut, când a obţinut cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa, de 24,5 milioane de euro, în creştere cu 21% faţă de cea din anul precedent.

Potrivit comunicatului companiei, cele mai multe proiecte din industria IT din sectorul public sunt finalizate în trimestrul al patrulea, iar aşteptările conducerii Trencadis sunt foarte optimiste pentru evoluţia cifrei de afaceri la finalul anului 2023.

Trencadis a realizat integrarea unora dintre cele mai mari proiecte naţionale EDULIB - Platforma Naţională de Educaţie (AARNIEC în parteneriat cu Ministerul Educaţiei), respectiv Platforma de Big Data - SIIMSAS - Sistemul Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Ca integrator, Trencadis se concentrează pe proiecte complexe, naţionale, în care are un mix infrastructură hardware, software şi sisteme informatice integrate.

Pentru 2024, compania are în vedere extinderea în Europa Centrală şi de Est şi ia în calcul deschiderea unui birou la Bruxelles unde Trencadis are deja un specialist relocat din luna septembrie pentru zona de business development, potrivit comunicatului.

Conform Startup Cafe, Marian Murguleţ, fost director de IT al Guvernului, a preluat pachetul majoritar de acţiuni ale Trencadis de la Radu Negulescu (fondatorul startup-ului Sessions), în luna mai a acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb