Marile bănci australiene ameninţă că dau în judecată guvernul Australiei de Sud

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 august 2017

Principalele instituţii de credit din Australia vor recurge la această cale de atac, dacă un proiect de act normativ privind impozitul pe bănci va deveni lege

Principalele bănci din Australia vor acţiona în judecată, la Curtea Supremă, guvernul Australiei de Sud, dacă un proiect de act normativ privind impozitul pe bănci va deveni lege, conform unui avertisment lansat de Asociaţia Bancherilor din Australia.

Actul privind impozitul bancar, care ar determina atragerea la buget a 370 de milioane de dolari în următorii patru ani, a trecut de Camera inferioară a Parlamentului, la începutul acestei luni. Proiectul mai trebuie să treacă de votul Camerei superioare, însă câţiva parlamentari au indicat că se vor opune.

Directorul executiv al Asociaţiei Bancherilor din Australia, Anna Bligh, a declarat că băncile sunt pregătite să apeleze la instanţă dacă acest act va fi aprobat, respectiv aplicat în Australia de Sud.

Anna Bligh a declarat: "Marile bănci afectate sunt profund îngrijorate de ceea ce înseamnă acest lucru pentru economia din sudul Australiei. De asemenea, aceste instituţii au obligaţia de a proteja interesele clienţilor şi acţionarilor lor. (A.V.)

După ce au discutat problema cu consultaţi legali, băncile majore au decis că, în cazul în care proiectul va trece de Parlamentul Australiei de Sud, iar norma va fi pusă în aplicare, atunci va fi contestată din punct de vedere constituţional la Curtea Supremă".

Guvernul Australiei de Vest a indicat, anterior, că va lua în calcul implementarea unei măsuri similare, dar a menţionat că este puţin probabil ca o astfel de taxă să fie inclusă în bugetul de stat pe anul curent.

Tom Koutsantonis, responsabilul cu Finanţele în Australia de Sud, a declarat că nu este surprins de anunţul asociaţiei bancherilor, dar este încrezător că taxa pe bănci este constituţională. Acesta a adăugat: "Motivul pentru care băncile «îşi umflă plămânii» acum este îngrijorarea că taxa va fi introdusă şi în alte jurisdicţii. Băncile încearcă să sperie alte state, susţinând că este o normă neconstiţutională. Noi considerăm că avem un temei solid, iar norma este validă şi sperăm că va trece de votul camerei Superioare".

Taxa pe bănci a fost anunţată ca parte a bugetului pe anul curent.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Vai, clientii si actionarii din Australia vor fi pagubiti?

    Vai, mesterul Manole le-a povestit de riscul sistemic? 

    Vai, vai, ce pacat ca oita s-a-necat! 

    Yo, bro, pai paraturile astea au uitat cum au pagubit prin anii 1970-1980 clientii cu (urale prelungi) CREDITE IN FRANCI ELVETIENI ca fiind produse "stabile si sigure" precum este sistemul bancar so economia Elvetiei? Este drept, australienii nu aveau un comunicator de talia domnului Vasilescu. Este drept ca nu au nici parlamentari de calibrul doamnei Birchall, aplecata spre durerile poporului australian. Ma intreb cum au facut ei "conversia", la curs istoric sau la curs istoric + 20% ca sa fie constitutional. Ma mai intreb si cum au rezolvat ei cu insolventa personala, model britanic sau model local inaplicabil ??? 

    Vai, vine hazardul moral peste ausi, tz, tz, tz !

    Ce glume proaste ne trimit si australienii astia 😠😠😠 ! 

    1. Poate au alta Constiturie in Australia decat in Romania? Si in cazul asta conditiile de "constitutional/neconstitution al" ar putea fi diferite??

      Nu stiu, luminatia ta Anton Paul (aja sluga la mustacios) care te vei cocosii ca-ti semnezi elucubratiile (aia cu RMO inseamna emisie de moneda a fost un maxim, greu o sa-l depasesti), de aia imi si pun intrebarea inainte sa scuip si sa injur ca matale. Deh, maniere de Valcea. 

      Mare caracter, tu asta ce comentezi sub anonimat! Tare are nevoie de analiști ca tine si iti prevad un viitor minunat!

      Pentru astazi ti-ai primit covrigul sau doar gaura?

      De obicei nu radpund anonimilor. Dar tie iti radpund pentru ca nu ai argumente valide si pentru ca nu ai nici macar curajul sa te semnezi.

      Daca ai fi inteles ce inseamna Rezerva Minima Obligatorie te-ai fi ascuns in cotloanele tenebroase ale BNR. Dar tu ai amusinat niscaiva icre. Nu primesti decat umbra de curcan pe miros de varza acra! Cu taraita. 😎😎😎 Sic! 

      Tot la Radioromania ai cartea de munca?

      Parcă erai băiat cuminte în ultima vreme,forțat de împrejurări ????.Nu vrei tu sa fi cuminte în continuare?  

      Pai dupa ce se pensioneaza vasilescu 15-20 de ani....il vor lua analist si SUPRAVEGHETOR la bnr.

      Se muleaza perfect....cunoaste omul.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb