Marile bănci australiene, obligate să-şi despăgubească clienţii

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 august 2018

Marile bănci australiene, obligate să-şi despăgubească clienţii

Societăţile financiare şi-au taxat clienţii pentru servicii pe care nu le-au furnizat

Marile bănci din Australia au fost obligate de autorităţi să ramburseze 260 de milioane de dolari către clienţi, pe motiv că i-au taxat fără să le furnizeze servicii, anunţă theguardian.com.

Cele mai mari cinci societăţi de servicii financiare din ţară - Commonwealth Bank of Australia, National Aus­tralia Bank, Westpac, Australia & New Zealand Banking şi AMP - au fost nevoite să plătească sau să le ofere clienţilor rambursări de fonduri de 222,3 milioane de dolari plus dobânzi pentru că nu le-au oferit consiliere personală, însă le-au perceput comisioane pentru aceste servicii, în ultimii ani.

Autoritatea de reglementare a sectorului corporate - Comisia de Valori Mobiliare şi Investiţii din Australia (Asic) - are în vedere situaţii similare la alţi furnizori de servicii financiare: Bendigo Financial Planning, Police Financial Services, State Super Financial Services Australia, Yellow Brick Road Wealth Management.

Suma totală plătită sau oferită clienţilor de ambele grupuri de furnizori de servicii financiare este de 259,6 milioa­ne de dolari.

Asic a menţionat că suma ar putea creşte până la 850 de milioane de do­lari, dacă vor fi plătite integral provizioanele constituite de marile bănci pentru programele viitoare de remedieri ale unor situaţi, precum cele menţionate.

Potrivit Bloomberg, ministrul Finanţelor din Australia, Scott Morrison, a declarat: "Băncile trebuie să ştie că dacă greşesc vor fi pedepsite".

Amintim că, săptămâna trecută, guvernul australian a făcut apel la mai multe bănci din ţară să încerce să elimine oligopolul din industria de profil, după ce Scott Morrison a declarat că dominaţia "Big Four" pe piaţa creditelor a fost în detrimentul clienţilor.

"Este nevoie de mai mulţi jucători pe piaţă", a spus Morrison, adăugând: "Ce înseamnă acest lucru pentru client este simplu: împrumuturi mai ieftine, produse mai ieftine".

Cei mai mari patru creditori din Australia - Commonwealth Bank of Australia, Westpac Banking, Australia & New Zealand Banking Group şi National Australia Bank - controlează aproximativ 80% din depozitele şi împrumuturile din ţară şi sunt unele dintre cele mai profitabile bănci din lume.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb