Marile companii tehnologice iau măsuri noi pentru combaterea extremismului online

V.G.
Companii / 17 septembrie 2022

Marile companii tehnologice iau măsuri noi pentru combaterea extremismului online

Marile companii tehnologice s-au angajat să ia măsuri noi pentru combaterea extremismului online, prin eliminarea conţinutului violent şi promovarea alfabetizării media a utilizatorilor tineri, ca parte a unui summit de la Casa Albă privind combaterea violenţei alimentate de ură, care a avut loc în această săptămână, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Platforme precum YouTube, parte a grupului Alphabet, şi Facebook, deţinută de Meta Platforms, au fost criticate ani de zile de3 către cei care spun că acestea au permis ca discursul instigator la ură, minciunile şi retorica violentă să înflorească în serviciile lor. P

Preşedintele american Joe Biden le-a cerut, joi, americanilor să combată rasismul şi extremismul, în timpul unui summit de la Casa Albă care a reunit experţi şi inclus lideri locali bipartizani.

YouTube a anunţat că îşi va extinde politicile privind extremismul violent pentru a elimina conţinutul care gloriifică actele violente, chiar dacă creatorii videoclipurilor nu au legătură cu o organizaţie teroristă.

Platforma de streaming video interzice deja incitarea la violenţă, dar cel puţin în unele cazuri nu a aplicat politicile existente videoclipurilor care promovează grupurile de miliţie implicate în asaltarea Capitoliului S.U.A. din 6 ianuarie.

Un raport al Tech Transparency Project din luna mai a găsit 435 de videoclipuri pro-miliţie pe YouTube, inclusiv 85 postate de la atacul din 6 ianuarie. Unele dintre videoclipuri au oferit sfaturi de antrenament, cum ar fi cum să desfăşoare ambuscade în stil de gherilă.

Purtătorul de cuvânt al YouTube, Jack Malon, a refuzat să spună dacă serviciul îşi va schimba abordarea faţă de acel conţinut în conformitate cu noua politică, dar a spus că actualizarea îi permite să meargă mai departe cu aplicarea decât a făcut-o anterior.

YouTube a mai spus că va lansa o campanie de alfabetizare media pentru a-i învăţa pe utilizatorii mai tineri cum să identifice tacticile de manipulare care sunt folosite pentru a răspândi dezinformarea.

Microsoft a declarat că va pune la dispoziţia şcolilor şi organizaţiilor mai mici o versiune de bază şi mai accesibilă a inteligenţei artificiale şi a instrumentelor de învăţare automată, pentru a le ajuta să detecteze şi să prevină violenţa.

Proprietarul Facebook, Meta, a anunţat că va colabora cu cercetătorii de la Centrul de Studii Internaţionale din Middlebury Institute on Terorism, Extremism and Counterterorism.

Anul trecut, parlamentarii i-au audiat pe directorii generali ai Alphabet, Facebook şi Twitter, pentru a stabili dacă companiile lor au o anumită responsabilitate pentru atacul din 6 ianuarie.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Dacă iau astfel de măsuri înseamnă că se tem de furia maselor, de tăvălugul care se poate isca pe net, e un semn bun.

    1. Foarte corecta remarca,

      guvernele occidentale au alocat sume importante, 

      ptr. organele de ordine ca sa poate reprima mai usor protestele

      populatiei nemultumite de politica lor minunata 

      Care mase, alea de cateva sute de ciudati ce cred ca dreptul lor este deasupra dreptului celorlalti?

      Proteste cu zeci de mii de oameni in toata

      europa, dar media de propaganda o tine la 

      SECRET,

      un om informat = un om mai bogat 

      Zeci de milioane, sute de milioane, toata Europa doarme in strada de strada de ani de zile. Multi nici nu mai stiu unde locuiau de cand stau pe strada

    proiectul identitatii digitale (ID 2020 al satanistului practicant Bill Gates) vine catre noi in diferite forme... vor impacheta identificarea utilizatorului de internet sub diverse pretexte, inclusiv "combaterea extremismului" ... sunt bancher si stiu ce vorbesc ... ce parere aveti de controlul circulatiei banilor sub motivatia... prevenirii finantarii terorismului ?!!?!?!? Ca si vedeti tone de teroristi pe strada in Romania, nu? Sunt doar forme de control din ce in ce mai dictatorial si la un moment dat intreaga populatie va reactiona impotriva unor lideri din ce in ce mai nebuni!

    Libertatea cere masurile astea.

    1. Aceste masuri au folosit si dictaturile comuniste,

      cu mare succes zeci de ani,

      asa ca tot inainte tovarasi 

    Cuprinde pe acești nenorociți inumani care dețin puterea pe planetă,proprietarii de facto al marilor corporații și bănci și politicienii care sunt slugile lor,vin vremuri brutale capitalismul neoliberal globalist e in stare de putrefacție socială nu poate duce la bun sfârșit robotizarea și măsurile de protecție a mediului,va fi un adevărat dezastru social pe termen mediu,somajul va exploda Intr o măsură nemaivăzută in istorie,plus aceste gunoaie care dețin peste 90 la sută din resursele planetei nu doresc schimbarea sistemului capitalist,sau împărțirea corectă a resurselor deci in max 15 ani planeta va fi bulversată de mișcări sociale nemaivăzute,eu am fost interzis de câteva situri de știri ca am criticat sistemul capitalist,va dați seama sistemul deja se comporta ca celulele canceroase,e un cancer

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb