Marius Budăi: "PNL şi USR îşi doresc să revină într-o alianţă de dreapta"

S.B.
Politică / 6 august

Marius Budăi: "PNL şi USR îşi doresc să revină într-o alianţă de dreapta"

Fostul ministru al Muncii, deputatul social-democrat Marius Budăi, acuză Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Uniunea Salvaţi România (USR) că vor să refacă "alianţa sărăciei", informează Agerpres.

El a declarat, marţi, că, atunci când s-au aflat împreună la guvernare, cele două partide de dreapta au generat cădere economică.

"Înţelegem din spaţiul public că cele două partide, care au mai guvernat împreună, şi mă refer aici la PNL şi USR, îşi doresc să revină într-o alianţă de dreapta, o alianţă a sărăciei pe care cetăţenii români nu o vor uita uşor. Încă nu au creionat nimic, dar dumnealor se ceartă, deja, pe cine să conducă această alianţă a sărăciei. (...) Libera asociere este garantată în România şi este dreptul dumnealor la asociere, dar am şi eu dreptul să aduc aminte cetăţenilor români ce au însemnat pentru noi aceste 'elemente de dreapta' promovatoare de sărăcie pentru cei mulţi şi adepţi ai lui 'Nu am' şi 'Vom vedea'. În goana lor disperată pentru a guverna dezastruos pentru poporul român, nu au ratat nicio categorie socială sau de vârstă", a afirmat Budăi.

Parlamentarul social-democrat susţine că PNL şi USR "au fost singura guvernare care nu a majorat pensiile absolut deloc şi printr-un acces de cinism le spuneau cetăţenilor români că trebuie să muncească până la finalul vieţii" şi că au promovat o lege pentru majorarea alocaţiilor pentru copii, "iar la final alocaţiile tot nu au fost majorate aşa cum se prevedea iniţial".

De asemenea, Budăi susţine că PNL şi USR au fost promotorii sărăciei în muncă prin punctul de vedere negativ trimis oficial de Guvernul României către Comisia Europeană asupra adoptării Directivei Europene privind instituirea salariului minim european.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu dați prea tare în PNL pentru că veți continua să guvernați cu ei, după binecunoscuta regulă pe aceste

    meleaguri : ne scuipăm, apoi ne îmbrățișăm, pe urmă iar ne scuipăm, după aceea ne îmbrățișăm etc.

    Totul spre binele bizonului, firește ! 

    Aleluia! s-a saturat PNL de PSD? :)), sau e vreun love game intre astia 2? pnl cocheteaza cu usr, psd ul gelos ii mai da un minister ca sa ramana in "coalitie" lol.

    1. O alianta a "saraciei" auzi tu.

      Pai reteta "bogatiei" PSD, 7-8% deficit pe an sa faci o crestere de 2-3%, credite , bonduri cu 7% la dolari sau euro,si dam pomeni mai ales la votantii nostri, pensionari dar mai ales speciali, bugetari dar mai ales de lux, plus baietii destepti cu firme mufate la bugetul de stat, e drumul scurt spre faliment, si inflatie. 

      Reteta PSD e indatorare si pomeni, iar reteta de dreapta e mai putine pomeni dar te ajut sa iti faci singur.

      Sau mai simplu, da-i unui om un peste si l-ai hranit pt o zi(PSD-HAUR), sau, invata-l sa pescuiasca si l-ai hranit pt o viata(PNL-USR) 

      lasa ma cu habanistii galbeni si albastrii!

      Burduja,studii de 300 mil platite de Nuclearelectrica in loc sa cumperi urgent baterii,ca tu ai nevoie de cuirent azi ,nu in decenii!

      ce sa mai vorbesc de madame,copia masculina a lui simeone,gura mare,habarnism pe linie,mai are niste corifei ce au scris pnnr fara sa prinda irigatiile Ginea cel consultant,barna care are nevoie de valet sa-i ridice ochelarii,mai sunt si niste repere ale MISA ca sa ne integram in absolut! 

    Modificarea sistemului de impozitite si taxe va determina componenta viitoarei coalitii.

    Daca procentele PSD + UDMR vor arata mai bine decat cele ale PNL + USR, atunci da, dar si etnicii maghiari platesc taxe si impozite...iar protejatii si specialii de etnie magiara nu-s chiar asa de multi.

    In caz contrar o alianta cu AUR este singura voastra solutie. Hai s-o vedem si p-asta!  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb