MARIUS BUDĂI: "Politicienii de dreapta spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10%, iar acum licitează cu sărăcia oamenilor"

V.G.
Politică / 12 noiembrie 2022

"Politicienii de dreapta spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10%, iar acum licitează cu sărăcia oamenilor"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, acuză politicieni de dreapta, despre care spune că "licitează cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri", el referindu-se la declaraţiile privind procentul cu care ar trebui majorate pensiile, de anul viitor, relatează News.ro.

"Noi, PSD suntem cei care, de fiecare dată când am fost la guvernare, am avut un pact cu cetăţenii României. Mai important este că l-am şi respectat. Mă încearcă o tristeţe enormă când văd politicieni de dreapta, indiferent de partidul din care provin, care în anul 2021, adică în anul în care România şi globul nu era traversat de aceste crize profunde (...) se chinuiau anul trecut, cheltuiau toată energia lor, de dimineaţa până seara, să ne spună cum nu se poate: cum nu se pot mări alocaţiile copiilor, cum nu se poate şi nu trebuie să mărim salariul minim, cum nu se poate să majorăm pensiile. Dar se puteau achiziţiona atunci izolete la preţuri enorme, ne spune domnul profesor Rafila de vaccinuri de miliarde de euro pe care acum România trebuie să le arunce. Alea se puteau face, dar pensii, salarii, alocaţii, sprijin pentru mediul de afaceri, nu se putea face", a afirmat Marius Budăi astăzi după amiază, în discursul ţinut în cadrul conferinţei de alegeri a PSD Vrancea.

El a acuzat că politicieni de dreapta, din opoziţie, dar şi unii aflaţi la putere, "licitează cu sărăcia oamenilor şi cu nevoile vârstnicilor.

"Acum, în acest an, când am fost delegat de preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, să prezint viziunea noastră, a dumneavoastră, a PSD-iştilor pentru a veni în sprijinul oamenilor, spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10% şi "Demisia, Budăi", nu? Parcă aşa era. Acum licitează. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinţilor şi bunicilor noştri, cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri şi parcă ar fi, unii din ei sunt în opoziţie, da alţii sunt la putere, parcă ar fi vrut ei să dea mai mult, dar nu vin cu soluţii. În lumea asta foarte multe sunt de licitat - licităm să cumpărăm o casă, o maşină - dar nu licităm cu destinul părinţilor şi bunicilor noştri. Este de condamnat aşa ceva", a adăugat ministrul Muncii la reuniunea de partid.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL de luni, că partidul va propune coaliţiei o creştere a pensiilor de 15%, în cazul în care bugetul pentru anul viitor va permite acest lucru.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. si tu ai spus fel de fel , vezi-ti de barna din ochi !

    1. E pacat ca putinii politicieni care ne vor binele se lasa prostiti de restu. Ar trebui sa vorbeasca mai putin Marius si sa faca ce stie el mai bine. Are potential

      Dacă poți explica puțin cum prin majorări din pix de salarii și pensii,prin eliminarea contractelor part time etc are potențial de a face bine.

      OPOINIA NR. 4

    Acum PSD a constatat ca e rau principiul "care da mai mult".

    Cu Ciuca premier, pensionarii contributivi din Romania nu au nicio sansa la o majorare corecta, care sa acopere toate pagubele suferite de ei, in urma hotiilor de tot felul rezultate din "liberalizarea" pretului la energie, impusa de UE, precum si de risipirea banilor tarilor in legatura cu conflictul din Ucraina.

    Ciuca este artizanul discriminarilor care se manifesta in randul pensionarilor militari, discriminari instituite prin mecanisme care sustrag banii din buzunarul acestora si ii indreapta spre razboi si inarmare, discriminari pe care Ciuca insusi le-a recunoscut candva, atunci cand urmarea sprijinul acestora in ascensiunea sa politica si cu ipocrizie deplangea soarta pensionarilor militari discriminati si se declara luptatorul pentru eliminarea inechitatilor din acest domeniu.  

    In realitate, contrar spiritului onoarei ce ar trebui sa-l caracterizeze ca fost militar, ca premier, nu a facut decat sa continue batjocura la care sunt supusi unii dintre pensionarii militari si sa le intoarca spatele.  

    Asa ca, de la un asemenea om, om politic, fost militar, pensionarii contributivi, (sa nu mai vorbim de militari) nu ar trebui sa se astepte la mare lucru.  

    Fonduri pentru razboi, refugiati, arme si nave, avioane de la fier vechi, teroarea vaccinarii cu ARN de maimute, foame, saracie, frig si intuneric in casele romanilor, acestea sunt de asteptat.  

    Acest om trebuie refulat de politica liberala asa cum este el refulat acum de societatea romaneasca si trimis la Plenita, altfel va distruge tara.

    Asa ca PSD-istilor, nu-l mai sprijiniti, dati-l jos si salvati Romania si pe romanii.  

    Budigăi tiriplici, dacă vrei ca pensionarii să iasă din sărăcia

    cruntă în care îi țineți voi cu bună știință, începând cu 

    1 Ianuarie 2023, punctul de pensie să fie de 2.500 lei. 

    Capisci ? Tăiați pensiile nesimțite, tăiați sporurile ilegale, 

    tăiați câteva procente din bugetul unor ministere unde  

    se taie frunză la câini și se aruncă banii pe fereastră, reduceți salariații bugetari, colectați 

    imozitele de la mafioți, introduceți impozitul progresiv, desființarea finanțării 

    partidelor politice de la bugetul de stat, desfiintarea finanțării bisericilor, furați numai 1% 

    din cât furați acum cu acordul DNA etc. Numai așa veți avea bani la fondul de pensii, bani

    pentru educație și sănătate.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb