Marius Maican şi Alexandru Ilie consolidează echipa de top management Orange România

G.D.
Companii / 22 iunie 2022

Marius Maican, Chief Technology Officer

Marius Maican, Chief Technology Officer

Orange România anunţă schimbări în echipa de top management pentru poziţiile de Chief Technology Officer şi IT Director, conform unui comunicat remis redacţiei. Marius Maican, cu peste 25 de ani vechime în Orange şi deja parte din echipa de top management, este, de la 1 iulie 2022, noul Chief Technology Officer. El preia atribuţiile lui Emmanuel Chautard, desemnat director adjunct responsabil de transformare şi operaţiuni în cadrul Orange Innovation Networks, ale cărui realizări în România, precum prima lansare 5G din cadrul Grupului Orange, dar şi dezvoltarea reţelei proprii FTTH, au consolidat Orange România ca lider tehnologic la nivelul Grupului Orange. Zona de tehnologie a fost întărită prin numirea lui Alexandru Ilie, care s-a alăturat echipei de conducere a Orange în calitate de IT Director. Acesta a preluat responsabilităţile de la Bogdan Rotunjanu, care, după o carieră remarcabilă în cadrul Orange România, derulată pe parcursul a două decenii în care a definit şi dezvoltat strategia de IT a companiei, îşi continuă parcursul profesional în interiorul grupului, la Orange Spania.

Potrivit sursei citate, Marius Maican şi-a început cariera la Orange (fostul MobilRom) în 1997 ca Radio Design Engineer, la finalul aceluiaşi an ajungând să conducă echipa de inginerie radio. Absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Marius a fost printre primii ingineri care au contribuit la punerea în serviciu a fazelor incipiente de acoperire, perioadă în care Orange a ajuns operatorul numărul 1 în România din punct de vedere al acoperirii şi calităţii reţelei. Ulterior, Marius şi-a extins continuu aria de expertiză, având un aport major în introducerea de noi funcţionalităţi şi în dezvoltarea capacităţilor reţelei, în contextul unei creşteri accelerate a numărului de clienţi. Un moment important din cariera sa a avut loc în 2011, când a fost numit Operations & Maintenance Director, iar din acest rol a transformat modelul operaţional atât în zona reţelei, cât şi în IT, a creat Security Operation Center-ul Orange şi, împreună cu echipa sa, a asigurat constant o calitate ridicată a serviciilor, poziţionând Orange ca reţeaua #1 în Romania.

Din noul rol, Marius va coordona departamentul Technology al Orange România, având ca obiectiv menţinerea poziţiei de lider de piaţă a companiei din perspectiva calităţii şi extinderii reţelei, dar şi a implementării pe piaţa locală a celor mai noi tehnologii.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, unde a urmat cursurile Facultăţii de Cibernetică şi de unde, ulterior, a obţinut o diplomă de Master în Baze de date, Alexandru Ilie are o experienţă profesională vastă, acumulată în industriile telecom şi IT în companii multinaţionale puternice. Din rolurile variate de leadership pe care le-a deţinut până acum în zona de Digital & IT, cele mai recente fiind cele de Head of Digital IT Systems şi Delivery Director în cadrul unor prestigioase companii internaţionale din domeniul IT&C, Alexandru se poate mândri cu un portofoliu impresionant de proiecte livrate cu succes la nivel local sau pentru ţări din zona EMEA. De la crearea de strategii IT pe termen lung la dezvoltarea de soluţii şi noi tehnologii pentru medii de business complexe, Alexandru este un profesionist valoros, orientat spre inovaţie, cu o experienţă practică semnificativă, completată de o viziune de ansamblu asupra tuturor proceselor IT.

Ca parte a echipei executive a Orange România, Alexandru are rolul de a defini şi implementa strategia de evoluţie a soluţiilor IT care să susţină dezvoltarea, digitalizarea şi leadership-ul Orange pe piaţa locală, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb