Mark Mobius: După ce vom lista FP la Bucureşti, ne gândim şi la o bursă de afară

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 21 iunie 2010

"Listarea FP la bursa de la Bucureşti va fi o prioritate după transferul controlului instituţiei către compania americană", a reiterat Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets Team.

"Listarea FP la bursa de la Bucureşti va fi o prioritate după transferul controlului instituţiei către compania americană", a reiterat Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets Team.

Franklin Templeton Investments (FTI), compania americană care va administra Fondul Proprietatea (FP), intenţionează să caute oportunităţi de listare a societăţii pe o bursă internaţională, după intrarea pe bursa de la Bucureşti, a declarat, vineri, Mark Mobius, preşedintele executiv al FTI, citat de Mediafax.

Franklin Templeton a subliniat din nou, într-un comunicat transmis vineri, că şi-a stabilit operaţiuni în România şi aşteaptă să obţină cât mai curând ultima aprobare necesară din partea Guvernului pentru a putea deveni efectiv administratorul Fondului Proprietatea.

Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets Team, a reiterat în comunicat că listarea FP la bursa de la Bucureşti va fi o prioritate după transferul controlului instituţiei către com-pania americană.

"Prima noastră prioritate, după ce vom fi numiţi manageri al Fondului Proprietatea, va fi să listăm societatea pe bursa locală de la Bucureşti. Intenţionăm, de asemenea, să căutăm o altă listare a Fondului, pe o bursă internaţională, pentru a creşte lichiditatea acţiunilor şi pentru a atrage noi investitori internaţionali pe piaţa românească", a declarat Mobius.

David Smart, şeful diviziei de fonduri suverane a Franklin Templeton, a declarat, la începutul lunii mai, că listarea FP până la sfârşitul acestui an este improbabilă, întârziere cauzată de faptul că Guvernul nu a finalizat, încă, documentaţia necesară pentru ca Templeton să devină efectiv administrator.

La finele lunii martie, Mobius anunţa că FP ar putea fi listat la Bursa de Valori Bucureşti în luna septembrie a acestui an, dacă Templeton ar fi devenit managerul fondului până la data ţintă de 1 iulie.

Acordul dintre Franklin Templeton şi autorităţile române privind administrarea Fondului Proprietatea a fost încheiat în luna februarie.

Pentru ca Franklin Templeton să intre efectiv în drepturile de adminis-trator şi să demareze procedurile de listare, este necesar ca Guvernul să adopte o hotărâre prin care să aprobe actul constitutiv al Fondului Proprietatea, avizat recent de CNVM.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat contractul de administrare a Fondului de către Franklin Templeton, însă a condiţionat intrarea în vigoare, prin înscrierea FP în registrul CNVM ca alt Organism de Plasament Colectiv de tip special. Fondul nu poate fi înregistrat la CNVM până când noul act constitutiv nu va fi aprobat de Guvern.

Potrivit FP, după aprobarea de către Guvern a acestui proiect, directoratul Fondului va convoca AGA, în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare pentru transmiterea administrării către Franklin Templeton Investment Management Limited Londra.

Franklin Templeton Investments precizează, în comunicatul transmis vineri, că, de la semnarea contractului în februarie 2010, compania şi-a deschis un birou la Bucureşti şi a angajat peste zece români, urmând să adauge noi membri echipei, odată ce va deveni efectiv administratorul FP.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confis-cate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.

Acţionarii Fondului sunt Ministerul Finanţelor, cu 56,98% din capitalul social, de 3.469 persoane fizice - 31,62% şi 93 de persoane juridice - 11,39%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb