Marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor", astăzi, în Capitală

Teona Tomoiagă
Miscellanea / 20 octombrie 2018

Marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor", astăzi, în Capitală

Un marş de conştientizare a violenţei împotriva femeilor "Împreună pentru siguranţa femeilor" va avea loc, astăzi, în Bucureşti, pe traseul Piaţa Universităţii - Piaţa Victoriei, sub sloganul "Nu eşti singură!". Ambasadori ai mai multor state, precum Suedia, Franţa, Germania, Marea Britanie şi SUA şi-au anunţat participarea la manifestaţie.

Marşul va începe, astăzi, la orele 15.00, pe traseul Piaţa Universităţii (Parcul Colţea) - Piaţa Victoriei.

ONG-urile atrag atenţia asupra statisticilor din România, care arată că 26% din omoruri au avut loc în familie, în 2017. De asemenea, din 36.245 de fapte de violenţă în familie sesizate în 2017, au ajuns în instanţă doar 4% (1.491 inculpaţi), iar o femeie din patru a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său (FRA, 2014). De asemena, 90% dintre victimele care cer ordin de protecţie sunt femei, mai spun organizatorii marşului.

Iniţiatorii cer statului să aloce fonduri de la bugetul de stat pentru programe de prevenţie, conştientizare şi educaţie, să modifice de urgenţă legislaţia, astfel încât să existe un sistem de supraveghere a agresorilor şi să modifice de urgenţă Codul Penal, în sensul cercetării agresorilor chiar dacă victima îşi retrage plângerea.

ONG-urile mai cer ca instituţiile responsabile ale statului să se sesizeze din oficiu în cazul violenţei împotriva femeilor, pentru un număr de zece zile de îngrijiri medicale, corespunzător realităţilor trăite de femei, nu de 90 de zile de îngrijiri medicale, cum este specificat în prezent. De asemenea, asociaţiile solicită să existe cel puţin un adăpost special, în fiecare judeţ, pentru femeile abuzate şi să se înfiinţeze centre specializate pentru cazurile de violenţă sexuală, cu personal specializat, care să acţioneze în interesul victimelor, prin consiliere psihologică şi consiliere legală, iar instituţiile responsabile să se autosesizeze în cazurile de acte sexuale cu minore, fiind necesară colaborarea între instituţii ori de câte ori este tratat un caz de agresiune în familie, viol, hărţuire sexuală, exploatare sexuală.

Vor participa, astfel, la marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor" ambasadorii Algeriei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Norvegiei, Marii Britanii, Statelor Unite ale Americii şi Suediei, iar ambasadorii Austriei, Canadei, Libanului şi Republicii Peru îşi exprimă solidaritatea cu participanţii.

Ambasadorul Marii Britanii a publicat şi un video în care vorbeşte despre violenţa împotriva femeilor şi îndeamnă participarea la marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor!"

Această participare se aliniază campaniei Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) UNiTE to End Violence Against Women ("UNiTE pentru a pune capăt violenţei împotriva femeilor") sau "Campania portocalie", al cărei scop este o mai bună informare a publicului, sporirea voinţei politice şi a resurselor dedicate pentru prevenirea şi eliminarea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor din întreaga lume, conform News.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb