MDRT cere transferul în proprietatea privată a statului a altor 3.615 locuinţe ANL, pentru vânzare

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 4 ianuarie 2011

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) vrea să transfere alte 3.615 apartamente ANL din proprietatea publică a statului în cea privată a statului, pentru ca unităţile respective, construite prin programul de locuinţe destinate închirierii, să poată fi vândute celor care le ocupă. Locuinţele sunt incluse în anexa unui proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de Ministerul Dezvoltării.

Consiliile locale din raza administrativ teritorială în care sunt amplasate locuinţele vor stabili valorile de vânzare şi vor efectua operaţiunile de publicitate imobiliară, potrivit proiectului, citat de Mediafax.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, derulează un programul guvernamental pentru construcţia de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Prin Legea 89/2008 s-a prevăzut vânzarea locuinţelor, iar ulterior prin OUG 14/2010 s-a stabilit ca apartamentele să poată fi cumpărate de chiriaşii acestora după un an de închiriere neîntreruptă, faţă de trei ani, cât era specificat anterior.

"Odată cu adoptarea prezentului proiect de hotărâre a Guvernului se crează cadrul juridic pentru vânzarea a 3.615 de locuinţe, pe lângă cele 11.863 de locuinţe (...) trecute deja în proprietatea privată a statului, urmând ca, eşalonat, pe măsura adoptării hotărârilor consiliilor locale de trecere a locuinţelor în proprietate publică a statului, să se iniţieze şi alte proiecte de hotărâri ale Guvernului pentru trecerea în proprietatea privată a statului a celorlalte locuinţe", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Autorii documentului arată că locuinţele pentru care consiliile locale răs-pund negativ la solicitarea Guvernului nu se pot vinde şi rămân în proprietatea publică a unităţilor administrativ-teritoriale, fiind exploatate în exclusivitate în regim de închiriere.

Aprobarea proiectului va conduce, prin altele, la dezvoltarea fondului de locuinţe, crearea de noi locuri de muncă şi va permite susţinerea firmelor din domeniul construcţiilor.

"Programul de construcţie de locuinţe îşi menţine caracterul de program social, prin acesta construindu-se în continuare locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Beneficiarii locuinţelor construite prin program, care îşi cumpără locuinţele deţinute cu chirie, se stabilesc în zona de rezidenţă în care s-au integrat din punct de vedere al vieţii sociale", se mai arată în nota de fundamentare.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat la finele anului 2010 că primăriile au primit cereri de cumpărare pentru 5.000 de locuinţe ANL, dar până atunci fuseseră vândute chiriaşilor mai puţin de 100 de locuinţe construite de agenţie.

"Sperăm ca primarii să fie mai receptivi la solicitările de cumpărare şi să vândă locuinţele mai repede, pentru că tot în comunităţile lor vor construi mai departe", a spus Udrea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb