MDRT vrea 10 milioane de lei din privatizări

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 30 martie 2011

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) estimează că va obţine în acest an peste 10 milioane de lei din privatizarea unor societăţi la care este acţionar, potrivit unei hotărâri aprobate săptămâna trecută de Guvern şi publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Din bugetul estimat la 10,05 milioane lei pentru privatizări în 2011, 10 milioane reprezintă veniturile efective din vânzarea unor participaţii la diverse societăţi, iar 50.000 de lei vor fi dividendele, anunţă Mediafax.

Veniturile realizate anul trecut din privatizările societăţilor comerciale la care MDRT era acţionar s-au ridicat la suma de 5,7 milioane de lei.

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de instituţie publică implicată, are ca obiectiv privatizarea în primul rând a societăţilor comerciale de turism a căror situaţie patrimonială şi juridică este clară, printre care Lido, Germisara şi THR Marea Neagră, şi apoi pe măsură ce se clarifică situaţia patrimonială şi juridică şi a celorlalte societăţi comerciale de turism la care este acţionar, în numele statului", se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Din cele 10,05 milioane de lei, o sumă de 9,476 milioane lei va fi trans-ferată la bugetul statului, 200.000 lei vor fi alocate cheltuielilor legate de plata onorariilor pentru consultanţi, agenţi de privatizare sau firme de avocatură şi cele pentru pregătirea şi realizarea privatizării societăţilor comerciale.

Suma de 125.000 lei va fi destinată cheltuielilor pentru rapoarte de evaluare în procesul de privatizare şi postprivatizare pentru expertize, cauţiuni, evaluări în litigii, onorarii executori judecătoreşti, documentaţii pentru obţinerea avizului de mediu precum şi alte asemenea cheltuieli.

Conform prevederilor legale, preţul de ofertă pe acţiuni se stabileşte printr-un raport de evaluare comandat de societatea comercială ale cărei acţiuni sunt puse în vânzare la solicitarea instituţiei publice implicate.

Din restul banilor, 20.000 de lei vor reprezenta cheltuielile cu indemnizaţiile de delegare în ţară şi deplasări interne transport şi cazare. Deplasările se realizează în scopul pregătirii procesului de privatizare sau pentru participarea în comisii de licitaţii pentru vânzarea de active din patrimoniul societăţilor comerciale de turism.

Suma de 65.000 lei va fi destinată cheltuielilor cu reclama şi publicitatea, reprezentând cheltuielile cu publicarea anunţurilor de vânzare de acţiuni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb