MEC caută noi posibilităţi de colaborare cu India, în domeniul petrolier

Ziarul BURSA #Companii / 24 octombrie 2005

Ministrul Economiei şi Comerţului, Ioan Codruţ Sereş, s-a întîlnit cu ministrul indian al petrolului şi gazelor, Shankar Aiyar, cu scopul de a stabili noi modalităţi de cooperare în domeniul petrolier, pentru punerea în aplicare a prevederilor Memorandumului de înţelegere semnat la începutul lunii iulie ac între cele două ministere, informează un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC).

Întînirea celor doi miniştrii s-a făcut cu ocazia vizitei oficiale în India a ministrului Economiei şi Comerţului, Ioan Codruţ Sereş, împreună cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai sectoarelor petrolier, energetic şi industrie. Totodată, au avut loc întîlniri cu marile firme indiene din domeniul petrolier. Oamenii de afaceri din delegaţie au avut oportunitatea de a-şi prezenta oferta de export şi proiectele de cooperare în India, România şi pe alte pieţe. Schimburile comerciale dintre cele două ţări ating o valoare de 350 milioane dolari SUA, la data de 31 august 2005, înregistrîndu-se un excedent al balanţei comerciale de circa 90 milioane dolari.

În ultimii 15 ani, au apărut pe piaţa românească 213 societăţi comerciale cu capital indian, cuantumul acestui capital situînd India pe locul 71 în clasamentul investiţiilor străine în România. Totuşi, schimburile dintre cele două ţări se situează sub nivelul potenţialului existent. Dinamizarea acestora se poate face numai în condiţiile creşterii numărului de investiţii indiene în România şi ale promovării accentuate a ofertei româneşti de export pe piaţa indiană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb