Media: Marcel Ciolacu va efectua o vizită de lucru de două zile la Roma

A.F.
Politică / 14 februarie

Media: Marcel Ciolacu va efectua o vizită de lucru de două zile la Roma

Prim-ministrul Marcel Ciolacu începe miercuri o vizită de lucru de două zile în Republica Italiană, pe agendă aflându-se şi cea de-a treia reuniune a Cabinetelor de la Bucureşti şi Roma, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental, conform Agerpres.

Potrivit programului anunţat de Guvern, prim-ministrul va avea şi convorbiri cu premierul Georgia Meloni şi va fi primit în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, la Vatican.

Miercuri, în debutul vizitei la Roma, premierul, alături de delegaţia ministerială care-l însoţeşte, se va întâlni cu Marele Cancelar al Ordinului Suveran Militar de Malta, Riccardo Paterno di Montecupo.

În continuare sunt programate o întrevedere cu primarul capitalei italiene, Roberto Gualtieri, şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Italia.

Joi, este programată şedinţa comună a Guvernelor României şi Italiei, având ca obiectiv valorificarea Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două ţări şi impulsionarea suplimentară a cooperării în plan bilateral, european şi euroatlantic.

Cu ocazia reuniunii vor fi semnate Declaraţia actualizată a Parteneriatului Strategic Consolidat, care stabileşte priorităţile de cooperare pentru perioada următoare în baza convergenţei de interese între cele două state, şi mai multe documente de cooperare bilaterală sectorială în domenii precum antreprenoriat şi IMM, turism, protecţia civilă.

În marja reuniunii guvernamentale, joi, va avea loc şi un Forum economic româno-italian, cu participarea mai multor miniştri din delegaţia care-l însoţeşte pe şeful Executivului de la Bucureşti în vizita de lucru la Roma.

Conform Guvernului, prim-ministrul Marcel Ciolacu urmează să fie primit şi în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, la Vatican, şi va avea o întrevedere cu Cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin.

Din delegaţia guvernamentală vor face parte vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. DOMNULE PREMIER MARCEL CIOLACU. V-am ATENTIONAT de mai multe ori despre faptul ca sub GUVERNAREA pe care o conduceti,o sa fiti ATACAT nu pentru ca sunteti PSDist ci pentru faptul ca in GUVERNAREA dumneavoastra ROMANII si ROMANIA se dezvolta un pic mai bine. Odata cu rezistenta pe care o opuneti in COMASAREA ALEGERILOR,la ORDINUL STAPANILOR COLONIEI ROMANIA,a inceput FRAGEZIREA dumneavoastra cu scopul de a DEFAIMA prin dumneavoastra PSDul. DEFAIMAREA dumneavoastra se face cu ARMELE totale nu numai din EXTERIOR ci si din INTERIOR. MIJLOACELE care se folosesc sunt cele prin care ROMANILOR li se INDUCE IDEEA ca dumneavoastra si PSD,sunteti un PARTID de HOTI,MINCINOSI si NESERIOSI. Am mai spuso si o spun,noilor STAPANI ai COLONIEI,nu le place ca ROMANIA sub GUVERNAREA dumneavoastra incepe sa se DEZVOLTE,atat in INFRASTRUCTURA,in ECONOMIE cat si in CRESTEREA NIVELULUI de TRAI al CETATENILOR care LUCREAZA cat si in TRAIUL PENSIONARILOR. TARA,este impanzita de SANTIERE care DEZVOLTA INFRASTRUCTURA asa cum nu a mai fost pana in PREZENT. Deasemenea,intrarea PARTIALA a ROMANIEI in SCHENGHEN tot sub conducerea dumneavoastra nu le convine chiar ALIATILOR dumneavoastra la guvernare care sub cei aproape 20 de ani de conducere in fruntea Romaniei a PRESEDINTILOR de DREAPTA,nu numai ca nu s-a efectuat dar erea SABOTATA chiar de PRESEDINTI. Cand TARA a fost pe BUZA PRAPASTIEI,PSD,care pana atunci erea un PARTID TOXIC,a fost adus la GUVERNARE ca sa fie nu numai STABILITATE in Romania ci sa scape si PNLul de la DEZASTRU,care impreuna cu USR,au IMPRUMUTAT ROMANIA cu peste 200 de miliarde de lei,bani care nu stie nimeni din populatie ce s-a facut cu ei,in afara celor care ia IMPRUMUTAT. TARA,este in prag de alegeri si cei care vad ca risca sa o ia pe urma PNTCD,va forteaza sa CANDIDATI IMPREUNA. Daca nu o sa fiti deacord cu acest lucru.o sa fiti INDEPARTAT din FUNCTIE si puteti sa patiti ceva si mai rau. Credeti domnule CIOLACU ca FLORIN CATU a ajuns PREMIER intrucat erea un fel de ROUBINI.? La fel si GEOANA,pentru ce MERITE a fost NUMIT ADJUNCT la NATO.Erea sau este GEONA vreun MARE STRATEG MILITAR. Intreb,unde au fost cei doi in TINERETE. Adica in lupta lui GEOANA cu BASESCU la PRESIDENTIE,GEOANA a mers inainte de alegeri la MOSCOVA si apoi erea bun de SEF la NATO,nu. Cred ca dumneavoastra domnule CIOLACU,observati cum ORDINUL de a va FRAGILIZA,a fost dat,nu numai in celelalte PARTIDE ci si in PRESA ASERVITA STAPANILOR COLONIEI. Asa ca domnule CIOLACU, nu faceti nici o COMASARE ci pentru a arata ca nu sunteti AHTIAT dupa PUTERE,lasati ROMANII sa isi HOTARASCA singuri SOARTA prin ALEGERI CORECTE si LIBERE si nu prin COMASARI care nu sunt nici macar CONSTITUTIONALE. Aveti grija sa nu care cumva la intoarcerea din VIZITA in ITALIA,sa patiti la fel cum a mai patit un fost PRESEDINTE al ROMANIEI. SUCCES domnule CIOLACI si fiti DREPT si CORECT pana la capat de drum.!

    hoti si mincinosi

    În sfârșit și a pus cravata. Comuniștii nu suporta cravata fiind complexați de originea extrem de modesta.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb