MediaSind Radio România cere demiterea conducerii şi anchetarea faptelor de corupţie din SRR

C.B.
Anticorupţie / 3 februarie 2020

Georgică Severin (Sursa foto: Twitter)

Georgică Severin (Sursa foto: Twitter)

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala Radio România solicită Parlamentului României demiterea Consiliului de Administraţie al SRR şi a Preşedintelui Director General, Georgică Severin, şi cere instituţiilor abilitate de lege să cerceteze faptele descoperite de inspectorii Curţii de Conturi, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit Raportului pentru anul 2018 al Curţii de Conturi, prin decizii şi ordine emise de conducerea SRR, au fost aduse prejudicii atât bugetului de stat prin cheltuirea discreţionară a banului public, cât şi a angajaţilor societăţii prin exercitarea abuzivă a puterii în privinţa acordării drepturilor salariale. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit încălcări ale legislaţiei care pot atrage răspunderea disciplinară, civilă şi penală a conducerii SRR.

Abaterile constatate de Curtea de Conturi în anul 2019 au fost cauzate, în principal, de organizarea şi funcţionarea defectuoasă a formelor de control intern la nivelul entităţii, atât la nivel central, cât şi în cadrul structurilor SRR.Deşi organe de control abilitate (Curtea de Conturi şi Ministerul Finanţelor Publice) au dispus măsuri pentru clasarea bunurilor culturale mobile din arhiva sonoră a SRR, iar structurile de specialitate din cadrul entităţii au propus diverse modalităţi de punere în aplicare şi remediere a situaţiei existente, factorii decidenţi nu au soluţionat starea de fapt sesizată anterior.

Consiliul de administraţie al SRR a aprobat drepturi salariale pentru directorul general al entităţii într-un cuantum superior celui stabilit prin Legea de organizare şi funcţionare nr. 41/1994, situaţie ce a generat pentru anul 2018 plăţi în afara cadrului legal, suportate din fonduri bugetare, în valoare de 124 mii lei (121 mii lei reprezintă drepturi salariale şi 3 mii lei contribuţii datorate de angajator).Pe cale de consecinţă, indemnizaţia membrilor CA, care reprezintă 25% din salariul brut lunar al directorului general, a fost calculată şi acordată în corelaţie cu o bază salarială eronat stabilită.În aceste condiţii, bugetul SRR a suportat cheltuieli din fonduri publice în sumă de 291 mii lei, pentru care nu există bază legală de aplicare.

Astfel, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala Radio România solicită Comisiilor de cultură ale Parlamentului demiterea Consiliului de Administraţie al SRR şi a PDG, Georgică Severin, iar instituţiilor abilitate recuperarea prejudiciilor de la persoanele responsabile. În plus, doresc ca Parlamentul şi Guvernul să reintroducă taxa radio şi depolitizarea SRR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb