Colegiul Medicilor din judeţul Bihor s-a autosesizat după ce medicul Flavia Groşan a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale, ale pacienţilor cu COVID-19, duc la decesul acestora. Medicul va fi cercetat de Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor. Unii dintre cei care au reacţionat sunt medicul Sorin Bivolaru, care a demontat "tratamentul" folosit de colega sa, dar şi Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, scrie News.
"Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu întubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. (...) Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia şi m-am dus ca şi tratament etiologic pe Claritromicină. Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face faţă. Este o schemă de tratament care îmi aparţine", a declarat dr. Flavia Groşan în presă.
Groşan susţine că în spitale au loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce provoacă edeme cerebrale.
"Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia din oxigen (n.r. - saturaţia de oxigen din sânge). Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare. (...) Eu nu dau Heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră (n.r. - în spitale) pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile sunt la ATI. (...) Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie, medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital şi a apelat la mine. Am reuşit să-l vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie frumos până l-am vindecat. Dacă se ducea în spitale, îl întubau pe loc", a susţinut doctoriţa.
De asemenea, aceasta a susţinut că administrarea de Kaletra şi Codeină este "o mare greşeală" şi chiar că ar cunoaşte asistente care au sfătuit pacienţii, contrazicând medicii, să nu ia aceste medicamente.
În urma acestor afirmaţii, Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat şi o va cerceta pe Flavia Groşan prin Comisia de Etică şi Disciplină. Audierea este programată luni, 22 martie, de la ora 14.00.
După ce a aflat că va fi cercetată de Colegiul Meidicilor, Flavia Groşan a reacţionat pe pagina de Facebook.
"Vin vremuri grele pe capul meu. Foarte multe cazuri au ajuns în spital cică. De vreo trei ştiu. La fel cum ştiu cum au intrat în spital. Afebrili şi cu saturaţie agreabile şi care după 3 săptămâni tot acolo sunt. Ei, acum nimeni nu-i perfect. Mai sunt şi rateuri în viaţă. Prieteni, ce rateuri am mai dat?", a scris aceasta pe reţeaua de socializare.
Şi colegii Flaviei Groşan au reacţionat în urma afirmaţiilor acesteia despre tratamentul pacienţilor cu COVID-19. Unii dintre cei care au reacţionat sunt medicul Sorin Bivolaru care a demontat "tratamentul" folosit de colega sam dar şi Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina.
Bivolaru a mai atras atenţia şi că dacă într-adevăr asistente medicale sfătuiau bolnavii să nu ia un anumit tip de tratament prescris, acest lucru se înscrie la categoria malpraxis.
"Neadministrarea tratamentului, de către un asistent medical, conform FO, scrise şi parafate de medicul curant, se încadrează în categoria malpraxis. Dacă cunoaşteţi cazuri de "asistenţi medicali eroi", care nu administrează tratamentul pacienţilor, aşa cum este înscris în FO, vă atrag atenţia că este de datoria dumneavoastră să transmiteţi asta medicilor sefi de secţie, dar na, nu aveţi de unde să ştiţi treburile astea, că lucraţi în privat, nu în spital. Aşa de curiozitate vă întreb, dar nu vă obosiţi să îmi răspundeţi: când aţi îmbrăcat ultima dată un echipament de protecţie antiSARS COV2? Trist dacă aţi tratat pacienţi cum aţi zis. Trist că sunteţi pneumolog. Trist că suntem colegi. Şi foarte trist, dacă Societatea Română de Pneumologie Şi Colegiul Medicilor din România, nu sancţionează aceste derapaje profesionale. Cât despre managementul INSUFICIENŢEI RESPIRATORII ACUTE, aveţi posibilitatea să citiţi în cursul de anul 4, Facultatea de Medicină Generală. Dacă nu aveţi cursul, vi-l pun bucuros la dispoziţie, chiar mă ofer să vi-l desenez, aşa, ca să mă asigur că-l înţelegeţi", i-a transmis medicul Sorin Bivolaru colegei sale, Flavia Groşan.
De asemenea, Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, a scris pe Facebook: "Dacă un medic poate face asemenea afirmaţii ....no comment !!!!!! Dar cu cei cu saturaţii sub 80% ce face dna dr ? De exemplu la noi au ajuns numai pacienţi cu sub 55% . Şi NU , nu dăm Kaletra de peste 8 luni. Atunci eu zic să desfiinţaţi ATI-urile urgent şi să daţi claritromicină şi plimbărică !!! "
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2021, 11:35)
Pai da, schema oficiala recomandata de OMS este legarea de pat, sedarea constanta si "imunizarea" prin ardere completa in mediu imbogatit de oxigen...Se admite in cazuri extreme si lipsa oxigenului :-)
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2021, 15:23)
Nu OMS a recomandat astea sunt apucaturile spitalelor statului roman.. Interesant ar fi sa ne spuna domnii din sanatate cate cazuri s au insanatosit, pe fiecare ATI care trateaza covid si cati a insanatosit doamna aceasta! Au curaj? Deisgur nu, mai bine o anchetam pe doamna doctor, ca ne strica socotelile.... de la ATI marea majoritate ies in cosciug, cum sa recunoastem asa ceva..
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2021, 11:40)
Pai ce romanii nu stiu ca in romania Colegiul Medicilor este asociat cu Masinile de Spalat care apara toti medicii care ucid oameni./ Nu a vazut nimeni vreun medic care chiar din PROSTIE sau CULPA sa fi omorat vreun pacient si care sa fie tras la raspundere,penala,civila sau macar morala.Atunci cand apare cate un medic care prin cunostintele sale,scapa de la moarte bolnavi care pentru alti doctori sunt pe moarte,imediat TURMA de UCIGASI se reped asupra acelui medic sa il omoare.Azi,avem exemple concrete ca mii de romani,au fost lasati cu buna stinta sa moara prin sectiile de ATI,sau carora asa cum a prezentat aceasta doctorita li s-au prescris tratamente care nu sa ii scape de la moarte ci care sa ii omoare.Intreb. de ce nici un spital nu incearca macar aplicarea tratamentul pe care aceasta doctor l-a folosit si imediat au sarit sa o omoare.? Pai ca sa aibe aceasta "DICTATURA MEDICALA",asa cum spunea un doctor,treaba multa si sa isi umple buzunarele cu bani.De ce iohannis sau Catu nu a dat ordin sa se incerce acel tratament,pentru ca de la asazisul Ministru al Sanatatii nu avem nici o pretentie,intrucat omu,nu are nu numai mila sau empatie cu bolnavii dar nici scoala.Iohannis zice ca este profesor,insa de fizica,dar vad ca da indicatii medicale,iar Catu,este si el un fost repetent dar naravit in rele asa cum spune banca nationala. Saraca tara bogata,incaputa pe mainile unor SARLATANI.!
3. Asta insemna sa te supui marilor organizatii OMS,
(mesaj trimis de adrian în data de 18.03.2021, 12:31)
Inloc sa studieze/analizeze, si sa puna in practica metoda de tratare a doamnei Flavia Groşan (bineinteles daca se dovedeste ca este eficienta dpdv medical), aparatul de facut bani, o pune la zid la prima strigare!
CEI CARE AU TRECUT PRIN MANA EI SA IASA PUBLIC! (sunt curios de opinia lor, pana la urma PACIENTUL ar trebui sa fie cel mai important)
HALAL "medici"! Poate femeia asta chiar a gasit o solutie eficienta! Chiar nu merita putina atentie din partea "breslei" ?
Sunt curios ce opinie vor avea sistemele medicale din alte tari, vor tine cont sau nu de aceasta posibila descoperire...
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2021, 13:22)
tara lucrurilor pe dos , rau facute , cine salveaza vieti este anchetat , cine-i omoara este promovat si premiat cu sume imense !
5. Nu mai folosesc Kaletra
(mesaj trimis de gogu în data de 18.03.2021, 15:11)
Nu mai folosesc Kaletra, dar au folosit-o, apoi cu greu au scos-o. Interesant ca acesti medici nu au zis, atunci si nici acum de Kaletra. Mor o gramada de oameni la ATI, mai iese cat un asistent si spune ce practici au, cum omoara oamenii (vezi cazul de la Sibiu), imediat sistemul pune batista pe tambal si merg in continuare cu aceleasi metode. Stie cineva cati mor din cauza incompetentei? Va aduceti aminte de Hexi Pharma, au musamalizat tot, necuantificabil cati au murit din acesta cauza, dar de infectiile nosocomiale care au umplut toate spitalele, iar musamalizare. Iti este si frica sa te duci la spital, ca te duci pe picioare si vii acasa mort. Imediat se sesizeaza Colegiul Medicilor, cand este vorba de cineva care le pune in pericol practicile si o vor sanctiona, o vor denigra, dar pentru cele de mai sus se fac ca nu aud.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.03.2021, 15:12)
Acest articol este practic identic cu articolul de azi de pe Hotnews.
Nu similar, ci identic.
Ca urmare, acest articol pare sa fie un comunicat de presa oficial, formulat de vreunul de la butoane si distribuit in masa catre media.
Relevant ar fi sa-i verifice scriptele din cabinet si sa comunice cati pacienti COVID a tratat, cu ce i-a tratat, care a fost rata de eradicare a SARS-CoV-2 si cati pacienti tratati de ea au ajuns in stare grava la spital, cati au decedat.
In lipsa acestor raspunsuri, comunicatul de presa de mai sus pare mai degraba "damage control".