Grupul Mediclim, unul dintre jucătorii din piaţa IVD (In Vitro Diagnostics) din România, Republica Moldova şi Bulgaria, a înregistrat în 2023 un venit consolidat de 26,7 milioane de euro, în creştere faţă de 2022, când a generat venituri în valoare de 24,1 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Mediclim, remis redacţiei.
Creşterea anuală a fost susţinută de reinvestirea profitului companiei în totalitate în business-ul curent, de investiţiile constante în dezvoltarea profesională a angajaţilor, în echipamente de înaltă calitate şi ultimă tehnologie în domeniul diagnosticului clinic şi veterinar, dar şi în noul sediu de birouri în suprafaţă totală de aproximativ 6.000 de metri pătraţi, din care depozitul are 3.000 de metri pătraţi, conform sursei.
Potrivit comunicatului, "Rezultatele înregistrate în 2023 confirmă poziţia Mediclim ca lider de piaţă pe segmentul IVD din România şi ne oferă perspective solide pentru acest an, când aniversăm trei decenii de la înfiinţare şi în care vizăm o creştere de două cifre a veniturilor la nivel de grup", a declarat doamna Anda Ciupe, cofondatoare şi acţionar majoritar al Mediclim. "Echipamentele şi reactivii pentru domeniile Microbiologie, Imunologie, Imunohematologie, Diagnostic Molecular şi testele pentru controlul microbiologic al alimentelor, al apei şi al diagnosticului veterinar vor rămâne şi în 2024 principalii vectori de creştere. În plus, ne bucurăm că am reuşit, anul trecut, să fim deschizători de drumuri pe segmentul testării sindromice, prin sistemul BioFire-bioMerieux, care utilizează tehnologia de tip PCR multiplex. Unul dintre principalele obiective din acest an este să ne consolidăm prezenţa în acest sector", a adăugat doamna Anda Ciupe, se mai arată în comunicat.
România a generat în 2023 cea mai mare parte a veniturilor grupului Mediclim - în procent de 87% din total. Ca structură, cifra de afaceri a fost generată în procent de 80% de clienţi din domeniul medical privat şi de stat - laboratoare, reţele de sănătate, spitale - şi în procent de 20% de segmentul industrial, prin comercializarea de teste şi implementarea de soluţii pentru controlul microbiologic al alimentelor, al apei şi al diagnosticului veterinar, relatează sursa.
Conform datelor din comunicat, "Performanţa de anul trecut a fost posibilă datorită preocupării noastre constante de a avea o excelenţă operaţională si o prezenţă puternică pe piaţă. Avem, în permanenţă, în depozitul nostru din Otopeni, un stoc de marfă în valoare de peste 5 milioane de euro. În 2024, principalele provocări pentru noi vor veni din zona digitalizării şi a inteligenţei artificiale, domenii în care cererea este în creştere semnificativă şi pentru care avem deja diverse tipuri de soluţii oferite de furnizorii noştri. Succesul nostru nu este măsurat doar în termeni financiari, ci şi în rezultatele pozitive ale sănătăţii si îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru oamenii din comunităţile pe care le servim", a explicat domnul Mircea Ciupe, cofondator şi acţionar în cadrul Mediclim.
Mediclim livrează echipamente şi soluţii IVD reţelelor medicale private printre care se numără Regina Maria, Medlife, Bioclinica, Synevo, Gral Medical, Clinica Sante, Sanador; laboratoarelor medicale private, printre care Fundaţia "Dr. Victor Babeş" , Teo Health SA - Spitalul Sf. Constantin Brasov, AAYLEX ONE SA, Fabrica de lapte Braşov SA şi unităţilor de sănătate publică, printre proiectele de calibru aflându-se cele derulate la spitalele: Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină "Prof.Dr. C. T. Nicolau" Bucureşti, Institutul National de Boli infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" Bucureşti, Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, se mai arată în comunicatul Mediclim. .