Medicul Irinel Popescu a fost trimis în judecată de DNA

D.I.
Anticorupţie / 15 februarie 2018

Irinel Popescu (Sursa foto: Twitter)

Irinel Popescu (Sursa foto: Twitter)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis astăzi în judecată, sub control judiciar, pe fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Irinel Popescu, pentru o perioadă de 60 de zile, medicul fiind acuzat de luare de mită, se arată într-un comunicat al DNA, dat astăzi publicităţii.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori anticorupţie, în perioada 2007-2009, medicul Irinel Popescu, în calitate de preşedinte al CNAS, a solicitat reprezentanţilor a două firme de software să încheie contracte de asistenţă juridică şi de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro.

Conform comunicatului, medicul a solicitat cele două servicii cu scopul încheierii a două acte adiţionale la un contract încheiat între CNAS şi una dintre firmele de software.

Procurorii anticorupţie precizează că au dispus această măsură preventivă, în contextul în care, în timpul cercetărilor, Irinel Popescu a avut un comportament prin care a urmărit, atât periclitarea bunei desfăşurări a investigaţiilor penale, cât şi diminuarea numărului de bunuri asupra cărora organele anticorupţie puteau institui sechestru asigurator.

Comunicatul aminteşte că pe timpul cât se află sub control judiciar, Irinel Popescu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul judiciar ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar şi să nu deţină / folosească şi să nu poarte arme.

Totodată procurori DNA menţionează că i-au atras atenţia medicului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor anteriro menţionate, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Potrivit sursei citate, medicul Irinel Popescu a depus la o unitate bancară cauţiunea în valoare de 150.000 de euro, la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie.

În cele din urmă, în comunicat se precizează că medicului i-au fost prezentate toate acuzaţiile şi obligaţiile menţionate în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb