MedLife aduce cea mai performantă tehnologie de secvenţiere la nivel mondial în Laboratorul Onco Team Diagnostic

F.D.
Piaţa de Capital / 25 ianuarie 2024

MedLife aduce cea mai performantă tehnologie de secvenţiere la nivel mondial în Laboratorul Onco Team Diagnostic

Cu ambiţia de a diagnostica timpuriu un număr cât mai mare de cancere şi de a salva căt mai multe vieţi, MedLife, reţea de servicii medicale private din România, continuă eforturile de susţinere a pacienţilor oncologici şi achiziţionează ultima versiune a sistemului Ion Torrent Genexus (Genexus Integrated Sequencer). În urma investiţiei de aproape 500.000 de euro, operatorul medical aduce în premieră în România cea mai performantă tehnologie de secvenţiere la nivel mondial, în cadrul Laboratorului OncoTeam din Bucureşti. Cu un total de 4 secvenţiatoare în laboratoarele din Grup, MedLife este la momentul actual operatorul cu cea mai mare expertiză pe zona de secvenţiere genetică din ţara noastră, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Dezvoltarea facilităţilor medicale pentru pacienţii oncologici este un obiectiv strategic pentru Grupul MedLife. Prin achiziţiile făcute în ultimii ani, am reuşit să ne consolidăm expertiza şi să creăm o platformă complexă de diagnostic şi tratament pe această nişă. Din păcate, statisticile sunt în continuare îngrijorătoare, prin urmare responsabilitatea noastră este să continuăm să ne îmbunătăţim şi să ţinem pasul cu avansul medicinei, pentru a putea fi alături de toţi cei care au nevoie de noi. Punerea în funcţiune a noului secvenţiator din cadrul Laboratorului Onco Team este un semn de speranţă pentru cei care suferă de această boală: scurtarea timpului de livrare a rezultatului aduce posibilitatea de a începe un tratament mult mai rapid, ceea ce se traduce într-o şansă în plus la viaţă", spune Dr. Robert Beke, Directorul Executiv al Diviziei de Laboratoare MedLife.

Ce beneficii aduce secvenţiatorul Ion Torrent Genexus pacienţilor oncologici

Noul secvenţiator dispune de un software complex, cu dublu modul, care asigură atât partea de diagnosticare, dar are şi o componentă de cercetare. Mai exact, pe platforma Ion Torrent Genexus este procesat testul Oncomine Precission GX, în flux complet automat. Acesta oferă un diagnostic molecular de precizie, un mare avantaj fiind faptul că pentru efectuarea testului este necesară o cantitate minimă de material genetic, respectiv 10 grame de ARN sau ADN. În urma procesării acestuia, secvenţiatorul poate oferi un rezultat de o acurateţe mult mai ridicată, într-un timp mult mai scurt, de doar 24 de ore. Prin comparaţie, anterior pacienţii primeau rezultatele în aproximativ 1-2 săptămâni, în funcţie de probă.

Testul Oncomine permite detectarea simultană a biomarkerilor din 50 de gene, inclusiv ţinte cheie din: EGFR, BRAF, KRAS, ALK, ROS1, NTRK, RET şi altele, atât din probe de biopsie de ţesut inclus la parafină, cât şi din biopsie lichidă.

Mai mult decât atât, pe baza aplicaţiilor de cercetare integrate în secvenţiator, pacientul primeşte şi un raport cu terapiile ţintite aprobate pentru mutaţiile identificate, precum şi detalii despre studiile clinice desfăşurate la nivel mondial pe acestea.

Astfel, cu ajutorul acestei tehnologii, pacientul beneficiază de o soluţie "la cheie", generată exclusiv de aparat, cu intervenţie umană minimă. Analiza realizată cu un grad foarte înalt de precizie, alături de cele două tipuri de rapoarte generate de secvenţiator, sunt instrumente de un real ajutor pentru medicul curant în ghidarea pacientului pe traseul spre supravieţuire sau chiar vindecare.

Secvenţiatorul are o capacitate de 16 probe, putând analiza atât probe ale pacinenţilor adulţi, dar şi ale pacienţilor pediatrici, cu rol în diagnosticarea tuturor tipurilor de cancer.

"Secvenţierea probelor genetice este o practică deja obişnuită în ţările vestice şi care, cel mai probabil, în următorii ani, va deveni tot mai comună şi la nivel local. Explicaţia este legată de beneficiile obţinute în tratamentul pacienţilor oncologici, în urma testării genetice, respectiv posibilitatea de a urma o terapie ţintită, în urma determinării mutaţiilor patogene. Vorbim despre un tratament mult mai blând, prin comparaţie cu chimioterapia, cu un efect mult mai puţin nociv, dar şi un indice mai mare în ceea ce priveşte şansele la viaţă ale acestor oameni. Suntem de peste 10 ani alături de pacienţii care suferă de aceste afecţiuni crunte, iar misiunea pe care ne-am asumat-o ne obligă să ţinem pasul cu inovaţiile din domeniu şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-i ajuta să ducă o viaţă mai bună", spune Adina Balan, Manager Financiar Onco Team Diagnostic.

MedLife a prioritizat în ultimii ani secvenţierea genetică, în perioada pandemiei, fiind unul dintre principalii actori care a contribuit la monitorizarea crizei sanitare. Operatorul a adus, în premieră la vremea respectivă, secvenţiatorul NexSeq 550 Dx de la Illumina în Laboratorul de Biologie Moleculară MedLife din Bucureşti, cu ajutorul căruia a efectuat numeroase studii de cercetare prin care a secvenţiat genomul SarS-CoV-2 în vederea identificării de noi mutaţii ale tulpinilor virusului. Prin intermediul acestui aparat extrem de complex se efectuează o gamă largă de teste pentru panouri ţintite, în prezent fiind folosit pentru efectuarea testelor prenatale non-invazive RUNA, dar şi a testelor de secvenţiere genetică, în cadrul programului "Speranţa nu moare de cancer".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Medlife se îndreaptă chinuitor de încet spre 3lei.

    1. Doar aparente ;) nu o sa i se permita... Pilonul 2 e semnificativ prezent acolo... incearca so duci sub 3.9 sa vezi cum revine la 4 ))

      La asta ma gindeam si eu , noroc cei de la pensiile private , mai cumpar putin M , va veni si vremea lor

      pana la pensie poate vine

      Teo836, a revenit... o sai dea drumul sa creasca urmatoarele 5-7 saptamini ca vine marcarea la piata la trimetru 1 a fondurilor si totusi in t3 2023 ei au cumparat la pretul echivalent de 4.75 ron/actiune... prin coincidenta Erste in raportul de acum 2-3 zile, coteaza actiunea la 4.72 daca nu gresesc ))

      Plus ca incepe presiunea pe Medlife sa produca randamente ;) Pilonul 2 nu o sa astepte o vesnicie Marcu sa descopere ce inseamna profit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb