MedLife aduce în România cea mai nouă tehnologie robotică din lume în practica neurochirurgicală

F.D.
Piaţa de Capital / 21 noiembrie 2023

MedLife aduce în România cea mai nouă tehnologie robotică din lume în practica neurochirurgicală

MedLife, reţea de servicii medicale private din România, marchează o nouă premieră în domeniul inovaţiei prin integrarea în cadrul Spitalului Humanitas din Cluj a celei mai noi tehnologii robotice din lume în practica neurochirurgicală, în urma unei investiţii de aproximativ 2 milioane de euro. Mai exact, este vorba despre suita formată din sistemul de imagistică robotică mobilă, augumentare virtuală, neuronavigaţie şi chirurgie robotică Brainlab, cu ajutorul căreia se pot efectua intervenţii chirurgicale minim invazive de înaltă complexitate, atât pentru afecţiuni ale coloanei vertebrale, cât şi pentru patologii cerebrale, conform unui comunicat de presă al companiei.

În prezent, Spitalul MedLife Humanitas este primul şi singurul centru din România care deţine această tehnologie, iar la nivel european sunt 20 de proiecte de acest calibru.

"Inovaţia, avansul tehnologic şi digitalizarea sunt esenţiale în îmbunătăţirea activităţii medicale şi obţinerea performanţei, iar apetitul MedLife în această direcţie este în continuă creştere de la un an la altul. Dacă în urmă cu cinci ani am realizat, pentru prima dată în România, o operaţie pe creier 360 VR, transmisă live, acum, prin această investiţie, ne bucurăm să punem România pe harta centrelor de referinţă la nivel regional şi chiar european în domeniul neurochirurgiei", a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

Intervenţii complexe pentru afecţiuni spinale, cu riscuri minime şi recuperare rapidă

Suita de echipamente Brainlab aflată în dotarea Spitalului MedLife Humanitas din Cluj este formată din sistemul de imagistică tridimensională intraoperatorie Loop-X, sistemul de neuronavigaţie Curve şi braţul robotic Cirq. Acest ansamblu, prin componentele sale, permite aplicarea unor tehnici chirurgicale care nu ar fi posibile în neurochirugia clasică. Echipa Spitalului MedLife Humanitas foloseşte sistemul robotic în abordarea cazurilor complexe de tumori ale coloane vertebrale şi în special, în sfera diformităţilor, apanajul chirurgiei spinale asistate robotic.

În aceste situaţii, sistemul de imagistică permite scanarea tridimensională în timp real, oferind date imagistice de înaltă calitate chiar în timpul operaţiei. Ulterior, imagistica preoperatorie este fuzionată cu imaginile intraoperatorii, formând un tot unitar care ajută medicii chirurgi în planificarea extrem de precisă a paşilor operatorii. Acurateţea şi precizia fiecărui gest chirurgical este asigurată de neuronavigaţie în combinaţie cu braţul robotic.

Astfel, se pot realiza tehnici chirurgicale minim invazive, prin incizii milimetrice şi cu o afectare cât mai redusă a ţesuturilor. Pacienţii resimt avantajele tehnologiei robotice Brainlab printr-un timp mai scurt petrecut în operaţie, sub anestezie generală, o rată a complicaţiilor mult scăzută, dureri postoperatorii diminuate, posibilitatea de mobilizare extrem de rapidă după operaţie şi perioadă minimă de spitalizare.

"O intervenţie chirurgicală, oricât ar fi ea de nesemnificativă, va schimba viaţa pacientului din acel moment. Noi, echipa de neurochirurgie a Spitalului MedLife Humanitas, urmărim să ameliorăm calitatea vieţii pacienţilor prin chirurgia pe care o practicăm. În acest sens, am implementat acest sistem robotic de ultimă generaţie, care ne oferă mai multă precizie în abordarea patologiei spinale extrem de complexe. Astfel, acurateţea intervenţiilor chirurgicale creşte, rata complicaţiilor scade drastic, iar aceste aspecte contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru pacienţii noştri", spune Dr. Tiberiu Maior, medic primar neurochirurgie la Spitalul MedLife Humanitas.

Experienţă inedită pentru pacienţi: o incursiune în interiorul corpului pentru a înţelege mai bine gravitatea problemei medicale şi paşii aferenţi pentru rezolvarea acesteia, în premieră via ochelari de realitate augumentată

În completarea suitei robotice, Spitalul MedLife Humanitas deţine şi ochelari de realitate augumentată şi simulare. Aceştia permit o "călătorie" în interiorul corpului uman şi vizualizarea directă a patologiei înainte de intervenţia chirurgicală, prin navigarea hărţii generate 3D de sistemul Brainlab din investigaţiile CT sau RMN realizate înainte de operaţie. Astfel, medicul poate planifica cu o mai mare precizie intervenţia, iar pacientul beneficiază de o înţelegere aprofundată a patologiei sale.

"Dacă în urmă cu nişte ani ne uitam la filme SF care ne dezvăluiau tehnologii revoluţionare ale viitorului, iată-ne, astăzi, ajunşi într-o nouă eră în care roboţii şi realitatea augumentată se regăsesc şi în sălile de operaţii din România, îmbunătăţind calitatea actului medical. Ne bucurăm că odată cu integrarea sistemului de chirurgie robotică, neuronavigaţie şi imagistică intraoperatorie am reuşit poziţionăm Spitalul MedLife Humanitas printre centrele de referinţă la nivel european nu doar prin conceptul nou, inovator, care îmbină elemente de tehnologie extrem de avansată, ci şi prin abordarea complexă a patologiilor spinale. Ne propunem ca pe viitor să împărtăşim din experienţa noastră şi altor colegi din ţară şi din străinătate", adaugă neurochirurgul Tiberiu Maior.

Utilizarea sistemului de neuronavigaţie, chirurgie robotică şi imagistică intraoperatorie necesită, în primul rând, o experienţă solidă a echipelor medicale în chirurgia spinală şi o curbă de învăţare foarte abruptă. În acest sens, medicii buni de la Spitalul MedLife din Cluj au parcurs numeroase cursuri şi traininguri în centre specializate din Europa şi se bucură, în continuare, de asistenţa permanentă a echipei de profesionişti din cadrul Brainlab din Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb