MedLife anunţă o creştere de 33% a cifrei de afaceri consolidată pro forma în primul trimestru al acestui an

A.F.
Piaţa de Capital / 12 mai 2023

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife

MedLife, companie în cadrul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă rezultatele financiare înregistrate la nivel de grup în primul trimestru al acestui an şi raportează o cifră de afaceri consolidată pro forma de 555,5 milioane RON, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, rezultatele graduale ale Grupului reflectă dezvoltarea constantă şi sustenabilă în timp a performanţei financiare, operaţionale şi de afaceri.

"Încă de la începutul anului am dovedit determinare în aplicarea strategiei noastre de dezvoltare, iar rezultatele reflectă efortul susţinut al celor peste 10.000 de angajaţi şi colaboratori MedLife care oferă servicii medicale de top pacienţilor, precum şi al echipei de management care, de aproape trei decenii, gestionează agil diversele provocări generate în contextul economico-social. Pentru perioada următoare, ne concentrăm pe consolidarea graduală a Grupului MedLife, investind în dezvoltarea durabilă a afacerii. Consolidăm operaţiunile, noile companii achiziţionate, valoarea brandului şi, implicit, poziţia de lider în domeniul medical privat, astfel încât să ne asigurăm un loc puternic pe piaţa locală şi regională, cu o capacitate rapidă de adaptare la orice noi tendinţe şi cerinţe ale pieţei", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife.

Un trimestru caracterizat de o performanţă bună pe toate liniile de afaceri

În termeni generali, cererea de servicii medicale s-a menţinut la un nivel ridicat. În perioada ianuarie - martie 2023, majoritatea sectoarelor de business au înregistrat creşteri importante comparativ cu acelaşi interval al anului 2022, cele mai performante fiind clinicile (+49.2%), spitalele (+26.4%) şi corporate (+12.7%), urmate de clinicile stomatologice (+26.5%) şi laboratoare (+2.2%).

Încă de la începutul anului, optimizarea şi integrarea celor 13 companii achiziţionate în 2022 au fost şi rămân esenţiale pentru reprezentanţii MedLife. Adiţional, printre realizările obţinute în primele luni ale acestui an se numără şi consolidarea reţelei de spitale odată cu finalizarea achiziţiei Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din Argeş, dar şi inaugurarea Hyperclinicii Deva, cea mai mare clinică din judeţul Hunedoara.

Notabilă este şi finalizarea achiziţiei pachetului majoritar Nord - Grupul Medical Provita care deţine un spital multidiscipinar, 5 clinici, 2 centre de imagistică dotate cu echipamente performante şi ultramoderne, un laborator pentru prelucrarea unei game variate de analize şi teste medicale, dar şi singurul centru de instruire în terapia durerii din Europa Centrală şi de Est.

În plus, în demersul de susţinere a dezvoltării afacerilor sănătoase în România, MedLife a devenit primul operator medical privat care oferă abonamente medicale cu acoperire 360° - de la servicii de prevenţie, la asigurări de sănătate, servicii stomatologice şi sport.

"Sănătatea la puterea a treia este abordarea holistică a sistemului nostru medical, ceea ce înseamnă că ne propunem să aducem beneficii atât pacienţilor la nivel indvidual, dar şi companiilor şi economiei în ansamblu. Prin promovarea prevenţiei, accesibilităţii şi calităţii îngrijirii medicale continuăm să ducem misiunea noastră de a face România bine mai departe", a precizat Dorin Preda, director executiv MedLife, menţionează comunicatul.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. si profit?

    1. la sf.asteapta.

      Perioada incheiata la 31 martie

      2023 2022 

      -Cheltuieli cu salariile si cele asimilate salariilor (126,148,971) (96,583,090)

      -Costul finanțării (15,222,700) (7,052,599) 

      Pana si tesla are indicatori mai buni

      e un fel de bnet mai mare.

      :))) 

    Adio dividende.

    1. Dividende?nu și permit.Uitați vă la Teraplast....și TRP găfăie și par a merge din rău în mai rău.

    Posibil în 2-3ani Medlife să vină cu rezultate superioare și să vedem prețul acțiunii la 18lei

    Eu sunt convins că firme mari din străinătate monitorizează MedLife și că au avut deja oferte pe masă dar nu au acceptat să vândă acum!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb