Meleşcanu a înaintat propunerea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii

George Forcos
Internaţional / 24 octombrie 2017

Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, astăzi, o întrevedere cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Statul Israel, informează MAE, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ministrul român al Afacerilor Externe i-a remis prim-ministrului israelian o scrisoare din partea omologului român, prin care i-a înaintat propunerea încheierii unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, cu accent pe sectoarele energie, agricultură sustenabilă, securitate cibernetică şi inovaţii antreprenoriale pentru domenii high-tech.

De asemenea, Mae precizează că în plan economic, a fost analizat stadiul actual şi oportunităţile de dezvoltare a schimburilor comerciale şi cooperării economice şi a fost subliniată necesitatea identificării unor proiecte concrete care să stimuleze interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări, astfel încât să fie fructificate potenţialele economice ale României şi Israelului.

"În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali s-au referit la buna cooperare existentă în formatul de colaborare multilateral, inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea reciprocă a candidaturilor israeliene şi româneşti în cadrul organizaţiilor internaţionale.Cei doi demnitari au avut, totodată, un schimb de vederi cu privire la subiectele de interes comun de pe agenda regională şi internaţională, cu accent pe conflictele din Siria, Libia şi Irak, precum şi criza politică din zona Golfului. Au fost purtate discuţii cu privire la stadiul actual şi perspectivele de avansare a Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, precum şi la eforturile internaţionale de combatere a terorismului şi de evitare a proliferării armelor nucleare. În context, au fost aduse în discuţie perspectivele acordului nuclear cu Iranul", mai precizează MAE.

Ministrul afacerilor externe a avut întrevederi şi cu Isaac Herzog, liderul opoziţiei din Knesset, Michael Oren, ministrul adjunct pentru diplomaţie şi relaţii publice din cadrul Oficiului premierului israelian şi, de asemenea, a participat la un briefing al Institutului de Cercetări Strategice din cadrul Ministerului israelian al Afacerilor Externe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb