Meleşcanu susţine că trei senatori ALDE au votat pentru el la şefia Senatului

I.M.A.
Politică / 10 septembrie 2019

Teodor Meleşcanu (Sursă foto: Twitter)

Teodor Meleşcanu (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a susţinut că patru senatori de la ALDE au fost alături de el la plenul de marţi, trei votând pentru a prelua conducerea Camerei superioare iar al patrulea s-a abţinut.

"Au fost câţiva colegi din ALDE (care au votat cu el în turul doi - n.r.) (...) Au fost alături de mine trei colegi şi cu unul care nu a votat, deci patru. Nu am ezitat să spun că, din punctul meu de vedere, trebuie ca ALDE să contribuie la relansarea discuţiilor cu PSD şi să facem ceea ce e necesar pentru ca o guvernare constituţională echilibrată să ofere oamenilor posibilităţile pe care ei le aşteaptă foarte mult", a spus Meleşcanu după ce a fost ales preşedinte al Senatului, transmite Agerpres.

El a adăugat că este în continuare membru în ALDE şi în grupul parlamentar al acestui partid, cu toate că senatorii grupului au susţinut un alt candidat.

"Asta a fost o decizie a grupului (să îl susţină pe Ion Popa - n.r.), eu am considerat că am o şansă să câştig la vot, nimeni nu îmi dă o funcţie, totul se obţine prin vot în Parlament", a menţionat el.

Meleşcanu a afirmat că va contribui la dezvoltarea ALDE şi va încerca să îşi promoveze colegii senatori "pentru ca ei să poată să îşi prezinte ideile, propunerile şi interesul pe care îl manifestă pentru discuţiile din Parlament".

Teodor Meleşcanu a mai spus că nu se poate aplica parlamentarilor decizia adoptată săptămâna trecută de partid potrivit căreia persoana care acceptă o funcţie cu susţinerea altei formaţiuni îşi pierde automat calitatea de membru al ALDE, potrivit Agerpres.

"Săptămâna trecută a fost adoptată o asemenea decizie, însă, din punctul meu de vedere, ea nu se poate aplica senatorilor şi deputaţilor pentru simplul motiv că regimul acestora le dă dreptul de a candida pentru orice funcţie în Parlament, fără niciun fel de constrângere. Din punctul meu de vedere, nu este corectă", a apreciat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb