Metigla a finalizat prima etapă a unui plan investiţional de 6 milioane euro

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 5 octombrie 2018

Metigla a finalizat prima etapă a unui plan investiţional de 6 milioane euro

După ce a trecut, recent, printr-un amplu proces de rebranding, schimbându-şi denumirea din Coilprofil în Metigla, compania belgiană specializată în producţia de învelitori şi sisteme metalice a finalizat prima etapă a unui program de investiţii în valoare de peste 6 milioane de euro.

Până în prezent, o parte din această sumă a fost direcţionată atât către achiziţia de roboţi industriali, care vor simplifica şi fluidiza procesele de producţie şi livrare, cât şi către lansarea de noi produse în divizia Rezidenţial.

În perioada 2019-2020, va fi derulată a doua parte a planului de dezvoltare, când sunt planificate investiţii majore în extinderea spaţiilor de producţie şi depozitare, precum şi în dezvoltarea echipei, conform unui comunicat de presă. Majoritatea investiţiilor vor fi direcţionate către achiziţia de noi utilaje, extinderea spaţiilor de producţie (de la cei 10.000 mp actuali la peste 15.000 mp), modernizarea liniilor de producţie existente, precum şi către achiziţionarea unor noi linii, care vor permite o creştere de până la 20% a capacităţii de producţie, la peste 35.000 tone de produse anual.

Liviu Mistodinis, director general Metigla, consideră: "Rebrandingul din acest an, în care am preluat denumirea celui mai cunoscut brand al nostru, va fi însoţit de cel mai amplu program de investiţii al companiei din ultimii 18 ani", a declarat ieri Liviu Mistodinis, directorul general al Metigla, adăugând: "Obiectivul nostru final este creşterea competitivităţii produselor Metigla şi extinderea companiei la nivel naţional şi internaţional. Am început cu investiţii în tehnologie, fiind printre puţinii jucători din această piaţă care lucrează deja cu roboţi industriali. Aceasta ne va permite reducerea timpilor de lucru, eficientizarea procesului prin automatizarea producţiei şi îmbunătăţirea timpilor de livrare. O altă inovaţie, pe care urmează să o implementăm până la finalul anului, este un nou sistem informatic integrat, care va gestiona toate procesele companiei şi va susţine dezvoltarea pentru următorii 5-6 ani".

Compania se aliniază, astfel, trendului crescut de automatizare a fabricilor, tendinţă care urmăreşte, pe de o parte, creşterea eficienţei şi reducerea costurilor de producţie, iar, pe de altă parte, compensarea deficitului de personal. Se estimează că, în următorii doi ani, peste 1,7 milioane de noi roboţi industriali vor fi instalaţi în fabrici în întreaga lume, până în anul 2020 totalul roboţilor aflaţi în funcţiune la nivel mondial depăşind 3 milioane.

Oficialul Metigla a anunţat că societzatea a lansat, în acest an, două noi produse în divizia Rezidenţial.

Mira, cel mai recent profil de ţiglă metalică lansat de Metigla, este un model special destinat caselor cu arhitectură inspirată din zona mediteraneană, fiind al doilea tip de ţiglă metalică pe care compania îl lansează anul acesta, dupa ce în vară a introdus pe piaţă modelul Teck, un profil modular care recrează aspectul acoperişului tradiţional din şindrilă, pe care îl îmbină cu toate caracteristicile unui acoperiş metalic modern.

Metigla este o companie cu capital belgian, care deţine încă din anul 2000 o unitate de producţie în localitatea Ceptura, judeţul Prahova, cunoscută până în acest an sub denumirea de Coilprofil. Activitatea de producţie include sisteme complete pentru acoperiş şi hale metalice: ţiglă metalică, tablă prefalţuită, sisteme pluviale, tablă cutată, panouri termoizolante şi profile zincate. Produsele Metigla sunt comercializate atât în ţară, cât şi în străinătate, prin distribuitori şi constructori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb