MICNATUL "Raiffeisen Bank" îl execută silit pe Dinu Patriciu

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 ianuarie 2013

Dinu Patriciu

Dinu Patriciu

Andrei Ştefan (fiul lui Patriciu), Adrian Vasile şi Peter Imre l-au dat în judecată pentru recuperarea unor sume de bani

"Raiffeisen Bank" urmează să îl execute silit pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru recuperarea banilor pe care omul de afaceri îi datorează băncii, potrivit informaţiilor de pe site-ul Judecătoriei Sectorului 1.

Instanţa de judecată a admis, luna aceasta, două cereri depuse de "Raiffeisen Bank" privind încuviinţarea de executare silită a lui Dinu Patriciu, ambele decizii fiind irevocabile.

De asemenea, banca a depus, la începutul lunii decembrie din 2012, la Judecătoria Sectorului 1, două somaţii europene de plată, care ar permite identificarea conturilor pe care Dinu Patriciu le-ar avea în Europa. În aceste două dosare, instanţa urmează să se pronunţe în luna aprilie.

Reprezentanţii Raiffeisen Bank nu au răspuns solicitării noastre, până la închiderea ediţiei, cu privire la sumele pe care le are de recuperat de la afaceristul Dinu Patriciu.

Nu doar Raiffeisen Bank l-a acţionat în instanţă pe Dinu Patriciu, ci şi foştii membri ai Consiliului de Administraţie al "Adevărul Holding" - fiul omului de afaceri, Andrei Alexandru Ştefan, Adrian George Vasile şi Peter Imre, directorul general al "Adevărul Holding".

Peter Imre ne-a declarat că acţiunea sa urmăreşte recuperea unei sume de bani de la Dinu Patriciu, care reprezintă contravaloarea mai multor bilete la ordin. Domnia sa nu a dorit să ne ofere mai multe detalii. Judecătoria Sectorului 1 urmează să se pronunţe, astăzi, în dosarul depus de Peter Imre pe 21 ianuarie.

Dacă ar fi adevărate, faimosele topuri "Cei mai bogaţi români", care îl clasau, în 2012, pe Dinu Patriciu pe locul patru ca bogăţie, cu o avere estimată la circa 850 milioa-ne de euro, atunci ar fi les-ne ca debitorii să-şi recupereze banii.

Magazinele "Mic.ro Retail" şi "Minimax Discount", deţinute de Dinu Patriciu, au garantat, în august 2011, cu bunurile aflate pe stoc, creanţe de zece milioane de euro, plus dobânzi la Raiffeisen Bank.

Alte bănci care au creditat magazinele de cartier ale lui Dinu Patriciu au fost Banca Comercială Română (BCR), UniCredit Ţiriac Bank şi BRD.

BCR a acordat, în septembrie 2010, o facilitate de credit de 13,2 milioane de euro societăţii "Mercadia Holland", prin care Dinu Patriciu deţinea magazinele "Mic.ro Retail" şi "Minimax Discount".

BRD a împrumutat, în mai 2011, cu cinci milioane de euro "Mic.ro Retail".

UniCredit Ţiriac Bank a acordat, în decembrie 2010, un credit de nouă milioane de euro şi unul de zece milioane de euro pentru "Mic.ro Retail" şi "Minimax Discount".

De asemenea, "Mic.ro Retail" a preluat, în septembrie 2011, printr-un contract de leasing semnat cu UniCredit Ţiriac Bank, 131 de maşini.

În curând, lui Patriciu nu i se va mai spune "magnatul", ci "micnatul".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Un mare tepar care a nasit si vanzarea SNP catre OMV !

    1. ăsta e gata. îl aşteptăm pe dan voiculescu!

      si Basescu, cand? Dar pe seful de la Protv? Astia sunt de 100 ori mai rai ca Voiculescu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb