• Andrei Ştefan (fiul lui Patriciu), Adrian Vasile şi Peter Imre l-au dat în judecată pentru recuperarea unor sume de bani
"Raiffeisen Bank" urmează să îl execute silit pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru recuperarea banilor pe care omul de afaceri îi datorează băncii, potrivit informaţiilor de pe site-ul Judecătoriei Sectorului 1.
Instanţa de judecată a admis, luna aceasta, două cereri depuse de "Raiffeisen Bank" privind încuviinţarea de executare silită a lui Dinu Patriciu, ambele decizii fiind irevocabile.
De asemenea, banca a depus, la începutul lunii decembrie din 2012, la Judecătoria Sectorului 1, două somaţii europene de plată, care ar permite identificarea conturilor pe care Dinu Patriciu le-ar avea în Europa. În aceste două dosare, instanţa urmează să se pronunţe în luna aprilie.
Reprezentanţii Raiffeisen Bank nu au răspuns solicitării noastre, până la închiderea ediţiei, cu privire la sumele pe care le are de recuperat de la afaceristul Dinu Patriciu.
Nu doar Raiffeisen Bank l-a acţionat în instanţă pe Dinu Patriciu, ci şi foştii membri ai Consiliului de Administraţie al "Adevărul Holding" - fiul omului de afaceri, Andrei Alexandru Ştefan, Adrian George Vasile şi Peter Imre, directorul general al "Adevărul Holding".
Peter Imre ne-a declarat că acţiunea sa urmăreşte recuperea unei sume de bani de la Dinu Patriciu, care reprezintă contravaloarea mai multor bilete la ordin. Domnia sa nu a dorit să ne ofere mai multe detalii. Judecătoria Sectorului 1 urmează să se pronunţe, astăzi, în dosarul depus de Peter Imre pe 21 ianuarie.
Dacă ar fi adevărate, faimosele topuri "Cei mai bogaţi români", care îl clasau, în 2012, pe Dinu Patriciu pe locul patru ca bogăţie, cu o avere estimată la circa 850 milioa-ne de euro, atunci ar fi les-ne ca debitorii să-şi recupereze banii.
Magazinele "Mic.ro Retail" şi "Minimax Discount", deţinute de Dinu Patriciu, au garantat, în august 2011, cu bunurile aflate pe stoc, creanţe de zece milioane de euro, plus dobânzi la Raiffeisen Bank.
Alte bănci care au creditat magazinele de cartier ale lui Dinu Patriciu au fost Banca Comercială Română (BCR), UniCredit Ţiriac Bank şi BRD.
BCR a acordat, în septembrie 2010, o facilitate de credit de 13,2 milioane de euro societăţii "Mercadia Holland", prin care Dinu Patriciu deţinea magazinele "Mic.ro Retail" şi "Minimax Discount".
BRD a împrumutat, în mai 2011, cu cinci milioane de euro "Mic.ro Retail".
UniCredit Ţiriac Bank a acordat, în decembrie 2010, un credit de nouă milioane de euro şi unul de zece milioane de euro pentru "Mic.ro Retail" şi "Minimax Discount".
De asemenea, "Mic.ro Retail" a preluat, în septembrie 2011, printr-un contract de leasing semnat cu UniCredit Ţiriac Bank, 131 de maşini.
În curând, lui Patriciu nu i se va mai spune "magnatul", ci "micnatul".
1. Un mare Tepar !
(mesaj trimis de Theraflu în data de 23.01.2013, 09:51)
Un mare tepar care a nasit si vanzarea SNP catre OMV !
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2013, 13:27)
ăsta e gata. îl aşteptăm pe dan voiculescu!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.01.2013, 13:39)
si Basescu, cand? Dar pe seful de la Protv? Astia sunt de 100 ori mai rai ca Voiculescu!