MICROSOFT: Românii arată interes semnificativ pentru dezvoltarea competenţelor digitale şi extinderea calificărilor profesionale

J.P.
Miscellanea / 20 octombrie 2020

Românii arată interes semnificativ pentru dezvoltarea competenţelor digitale şi extinderea calificărilor profesionale

Programul global de training iniţiat de Microsoft la finele lunii iunie 2020, ca răspuns la criza economică globală cauzată de pandemia COVID-19, a fost accesat în primele trei luni de la lansare de 10 milioane de persoane din 231 de ţări, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Potrivit datelor Microsoft, în România, peste 25,000 de persoane au accesat ciclul complet de studii, iar 863 dintre acestea au finalizat cursurile, până în prezent, ocupând cea de-a doua poziţie în Europa Centrală şi de Est.

Daniel Rusen, Director Marketing şi Operaţiuni, Microsoft Romania: "Întreaga lume se află într-o fază de digitalizare accelerată, iar studiile arată că, până în 2022 ar putea apărea 133 de milioane de noi job-uri. Totodată, 80% dintre profesiile pe care le vom avea în anul 2025 nu există, încă. În acest context, consider că pregătirea profesională a resursei umane, capătă o importanţă tot mai pregnantă, fiind necesar ca angajaţii de astăzi să fie pregătiţi pentru profesiile de mâine".

"Noile meserii vor necesita un mix între cunoştinţe, abilităţi digitale şi creativitate sau adaptabilitate. Aici este foarte important şi rolul profesorilor, de exemplu, iar Microsoft dezvoltă soluţii pentru a-i familiariza cu noile tehnologii, oferindu-le acces gratuit la resurse şi materiale şi determinându-i, astfel, să se antreneze într-un proces constant de învăţare", spune Daniel Rusen.

Cursuri destinate dezvoltatorilor de software; cursuri destinate pregătirii în domeniul analizei de date şi cursuri destinate formării specialiştilor în aria de customer service, au fost în topul interselor în România. Mai exact, cel mai accesat curs în primele trei luni de la lansarea iniţiativei globale a Microsoft, a fost cel de Software Developer, cu o medie de aproximativ 23%, pe următoarea poziţie s-au clasat cursurile pentru Data Analyst, având o medie de aproximativ 11% şi apoi cele pentru Customer Service Specialist, cu o medie de circa 7%. De asemenea, cei care au accesat programul de training consideră că acesta le poate fi util atât pentru diversificarea abilităţilor, cât şi în adaptarea la progresul digital şi maximizarea şanselor de a obţine un loc de muncă, arată comunicatul citat.

Programul global de training include resurse de învăţare de la LinkedIn, GitHub şi Microsoft, pentru cei care doresc să îşi dezvolte competenţele şi să obţină locul de muncă dorit.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb