MIHAELA MITROI, PWC: "Paradisurile fiscale nu vor mai fi atractive peste 4-5 ani"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 21 ianuarie 2015

Paradisurile fiscale nu vor mai fi atractive peste 4-5 ani, odată cu implementarea acordurilor multilaterale privind schimburile de informaţii între ţări, ne-a declarat Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică PwC România.

Domnia sa ne-a explicat: "Acordurile vizează schimbul de informaţii privind veniturile realizate de companii şi persoane fizice, despre conturile bancare şi averi. Avem de-a face cu măsuri de transparentizare în domeniu, iar paradisurile fiscale vor deveni neatractive. Lucrurile evoluează rapid şi vom avea o revoluţie în domeniul fiscalităţii internaţionale".

Oficialul PwC România ne-a mai spus că ţinta finală a acestei revoluţii este ca statele lumii să poată să impoziteze toate veniturile realizate de companii şi persoane fizice, după care va începe bătălia între ţări. "Va atrage investiţii acea ţară care va avea un sistem fiscal atractiv", ne-a mai spus Mihaela Mitroi.

Ca urmare a transformărilor legislaţiei fiscale internaţionale, cu accent pe creşterea transparenţei şi a schimbului de informaţii între state la nivel global, regulile fiscale se vor schimba şi în România în următorii 5 ani, au arătat, ieri, specialiştii PwC, într-un seminar de profil.

În ultima vreme, există un efort concertat la nivel internaţional, în interiorul mai multor organizaţii sau grupuri internaţionale, de la OECD, la G8 şi Uniunea Europeană, pentru rescrierea regulilor fiscale internaţionale, pentru a diminua pe cât posibil practica evitării plăţii taxelor, atât de către companii, cât şi de către persoanele fizice, a declarat, ieri, în cadrul seminarului, doamna Mitroi. "Va fi un accent sporit pe determinarea motivelor şi substanţelor tranzacţiilor, îndeosebi între părţile afiliate", a completat domnia sa.

Conform PwC România, peste 80 de state din întreaga lume au semnat Convenţia privind asistenţa administrativă reciprocă în materie fiscală, care vizează toate tipurile de impozite (pe venit, profit, avere etc.) şi care permite schimbul de informaţii spontan şi la cerere, precum şi colaborarea în desfăşurarea inspecţiilor fiscale internaţionale. Dintre acestea, 52 de state, printre care şi România, au aderat deja la acordul pentru schimbul automat de informaţii financiare. Acest acord va permite României să facă schimb automat de informaţii financiare la nivelul standardului OECD, între ţări şi jurisdicţii, în scopul identificării persoanelor fizice care eludează fiscul prin transferul banilor în străinătate.

Mihaela Mitroi a arătat că, într-o economie globalizată şi aflată în profundă transformare, preţurile de transfer joacă un rol important în alocarea profiturilor între companii afiliate. La ora actuală, preţurile de transfer se poziţionează ca fiind o continuare a planificării fiscale, cu scopul de a minimiza sau chiar evita riscul litigiilor fiscale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb