MIHAI DARABAN, PREŞEDINTELE CCIR: "România trebuie să atragă capacităţi de producţie coreene şi nu să se rezume numai la importuri"

F.D.
Miscellanea / 15 iunie 2022

"România trebuie să atragă capacităţi de producţie coreene şi nu să se rezume numai la importuri"

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a avut, astăzi o întrevedere cu E.S. Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Coreea în România, potrivit unui comunicat de presă.

Agenda discuţiilor a cuprins subiecte legate de modalităţile de dezvoltare a relaţiilor economice şi comerciale între comunităţile de afaceri dintre cele două state.

"Mediul de afaceri românesc trebuie să acceseze şi alte pieţe în afară de cea a Uniunii Europene pentru a se dezvolta susţinut şi pentru a putea rezista din punct de vedere concurenţial în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea. La fel de important este însă şi pentru antreprenorii coreeni să poată pătrunde pe piaţa europeană, iar România, prin Portul Constanţa, poate să devină un hub comercial pentru oamenii de afaceri din Coreea de Sud. Regiunea Portului Constanţa oferă toate facilităţile necesare pentru investiţii noi, inclusiv suprafeţe de teren generoase, asigurând totodată o poziţie strategică cu deschidere către Europa Centrală şi de Vest prin coridorul fluvial al Dunării. Cu toţii suntem familiarizaţi cu produsele coreene fie că vorbim de cele din domeniul telecomunicaţiilor, fie de cele din domeniul auto, iar cifrele din dreptul schimburilor comerciale dintre cele două state certifică acest lucru. Pentru România este foarte important însă să atragă capacităţi de producţie coreene din toate domeniile de activitate şi nu să se rezume numai la importuri. Ar fi un câştig real atât pentru economia noastră, cât şi pentru cea coreeană", a declarat preşedintele CCIR.

"România şi Coreea de Sud prezintă o serie de similitudini în plan politic şi geopolitic, precum şi în plan economic şi comercial, iar acest lucru contribuie la o apropiere mai rapidă şi mult mai eficientă a mediilor de afaceri din statele noastre. Astfel, voi deveni un susţinător al potenţialului românesc pentru investiţiile din Coreea de Sud, precum şi în ceea ce priveşte lărgirea bazei de export a României pentru echilibrarea balanţei comerciale bilaterale. Avem în vedere atragerea unui concern industrial sud coreean major pe piaţa investiţiilor din România pentru a constitui un vector de dezvoltare şi pentru alte afaceri colaterale. Totodată, în proporţie de 90%, autorităţile din România şi Coreea de Sud au convenit asupra organizării unei sesiuni a Comisiei Mixte, în toamna acestui an, prilej cu care se va organiza un Forum de afaceri bilateral", a declarat E.S. Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Coreea în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb